Помер художник Віктор Осипенко

29.06.16, 16:00

Сьогодні, 28 червня 2016 року на 58 році життя покинув цей світ Віктор Іванович Осипенко, прекрасна, яскрава, світла, багатогранна, творча, проте, дуже скромна людина, художник, музикант, поет...

Віктор Осипенко народився 22 липня 1958 року в м. Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області. Закінчив школу підготовки керівників художньої самодіяльності по класу образотворчого мистецтва. Своїм вчителем вважав члена Національної спілки художників України, викладача Кіровоградської міської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна Володимира Плітіна.

Проводив численні персональні виставки у м. Помічна та смт Добровеличківка. У 2001 році був удостоєний звання «Людина року» у Добровеличківському районі. Брав участь у чисельних виставках в обласному художньому музеї та мистецьких акціях-пленерах.
У липні 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї пройшла персональна виставка творів Віктора Осипенка до 55-річчя з дня народження.

Віктор Осипенко був активним учасником багатьох культурних подій в Добровеличківському районі та в області. З 2010 року він брав участь у Весняному пленері у Дендропарку. Віктор Іванович був серед постійних учасників Великоднього Благодійного аукціону (організатори: медіа-група «Весь Кіровоград», обласний художній музей), мистецької акції - пленеру "Кіровоградщина очима художників".

Його твори зберігаються у Кіровоградському обласному художньому музеї, Добровеличківському районному краєзнавчому музеї, у приватних колекціях України, Росії, Португалії та інших країн.
Захоплювався музикою, грав на гітарі. Це захоплення відображене в багатьох його творах.

Важко усвідомлювати, що тепер про Віктора Осипенка ми змушені говорити в минулому часі... Проте життя, яке ним прожите, не пройшли безслідно. Залишились його твори.
В. Осипенко працював у напрямку олійного живопису та графіки. Жанровий діапазон його творчості дуже широкий: пейзаж, натюрморт, портрет, тематична композиція і т. ін. Митець постійно перебував в творчому пошуку. В його доробку - твори, виконані в традиційній реалістичній манері та експериментальні роботи, виконані в дусі сучасності. Нерідко ці два напрямки поєднувалися в одному полотні. Також слід зазначити, що окремим напрямком творчості художника був іконопис.

Залишились і прекрасні спогади тих людей, які знали Віктора Івановича, любили, цінували...
Але, мабуть, найголовніше: його сини Володимир та Олександр подарували йому онуку Катерину та онука Богдана, якому зараз всього декілька місяців.

Нажаль, внаслідок тяжкої хвороби, звістка про яку стала несподіваним ударом для нас усіх, земний шлях Віктора Івановича був перерваний. Колектив сайту "Тусовка" приєднується до Кіровоградського обласного художнього музею, представників творчої інтелігенції та висловлює співчуття рідним та близьким Віктора Осипенка.

Вічна пам'ять Художнику !



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!