Стартував арт-проект «​Поезія стін»

12.08.16, 10:00

Як анонсував у липні сайт "Тусовка", у нашому місті стартував арт-проект «Поезія стін». В його рамках активісти прикрашають стіни десяти будівель у центрі міста українською поезією. Ініціатори проекту – активісти регіонального осередку молодіжної організації «Фундація регіональних ініціатив», а реалізовуватиметься проект за рахунок гранту від Фонду культури і мистецтв «Перспектива», заснованого Артемом Стрижаковим.

Активісти розповідають, що вже обрали вірші та десять локацій. Зокрема, поезію планують викарбувати на стінах обласної бібліотеки Чижевського, під мостом на набережній, на площі Богдана Хмельницького, по вулицях Нейгауза, Віктора Чміленка, Пашутінській, Шульгиних, Великій Перспективній. Вірші вже є на Студентському бульварі та на стіні університету.

«Кіровоградські стіни декламуватимуть вірші Ліни Костенко, Тараса Шевченка, Лесі Українки, Сергія Жадана, Юрія Іздрика, Василя Симоненка. Намагалися обрати таку поезію, яка не викликатиме агресію, не спонукатиме до вандалізму і водночас підійматиме патріотичний дух. Техніку написання щоразу використовуватимемо різну – за допомогою трафарету, платівки з прорізаними літерами, за допомогою проектора, спрямовуючи текст на стіну», – каже Ірина.
«На один вірш витрачатиметься від трьох до дванадцяти годин. Усіх волонтерів, які долучаться до роботи, будемо годувати і частувати чаєм та солодощами. Також будь-хто може запропонувати нам написати його улюблений вірш на його улюбленій стіні», – додає очільник регіонального осередку ВМГО «ФРІ» Дмитро Бабак. Додаткова інформація за телефонами: 066-616-51-28 (Дмитро Бабак) або 095-057-91-06 (Ірина Лозова).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!