Пряникова пошта: Півтисячі листів написали діти на Кіровоградщині

21.11.16, 12:00

Громадська організація «Країна мрії» вже втретє проводить в Україні добру і світлу передноворічну акцію «Пряникова пошта». Цього року до акції долучилася і Кіровоградщина. У канун чарівних свят дітки з Сходу і Заходу України пишуть одне одному листи, в яких розповідають про себе, свою родину, захоплення, традиції святкування новорічних свят. А майстрині печуть і розписують ароматні медово-імбирні пряники, які разом з листами отримає кожне дитинча.

Партнером у місті Кропивницький (а також у Новоукраїнському, Петрівському, Кіровоградському та Добровеличківському районах) є громадська організація "Прес-клуб реформ". Також окремо збирають листи у Знам'янці активісти під керівництвом Світлани Бабаєвої. Наразі (не рахуючи листи у Знам'янці) для участі в акції зібрано 447 листів.

Минулого року у акції взяло участь близько 3 тис. дітей зі Сходу і Заходу України, які отримали один від одного дружні листи та солоденьки прянички. У багатьох дітей зав'язалась справжня дружба, що у майбутньому допоможе подолати "культурні препони" між східними та західними регіонами та обїєднати громадян нашої країни. Отже, мета акції — показати жителям Сходу і Заходу, Півдня та Півночі України як багато у нас спільного, а також познайомити один одного з обрядами, традиціями, особливостями побуту.

Цього року в організаторів акції дуже амбіційні плани - охопити 10 тисяч дітей. З випічкою пряників традиційно допомагає Львівська майстерня пряників " Юрашки". Про перебіг та зміст акції на Кіровоградщині розповідає координатор Прес-клубу Вікторія Талашкевич - у програмі "Тема дня" (ведуча - чарівна Анастасія Мусатенко):



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!