Стихія творчості Володимира Івасюка

06.03.17, 16:00

Вчетверте у Кропивницькому відбувається вечір вшанування видатного композитора Володимира Івасюка 4 березня, в день його народження.

"Ми любимо наше місто таким - творчим, сміливим, ініціативним. Такі арт-проекти руйнують стереотипи про міста і молодь. Вечір синергії стихій, присвячений Володимиру Івасюку, зібрав у Кропивницькому в Креативному ІТ-просторі "KOWO", багато (!) шанувальників його творчості", - наголосила співорганізатор вечора, Ірина Ткаченко.

Ключова метафора заходу - стихії, адже було поєднано музичну та аудіовізуальну складові, які доповнилися читанням документалістики та текстів пісень Володимира Івасюка у форматі "театру вух".

"На цьому вечора було багато експериментів. Ми наголошували, що це не академічний концерт, це певна стихійна організація, де через соцмережі кожен охочий виконавець, музикант, читець міг приєднатися до команди ініціаторів заходу, долучитися до створення цього свята пісні та музики", - розповідає
Ірина Ткаченко. - Приємно, що активно приєднується молодь нашого міста. Молодь відкриває для себе творчу особистість В.Івасюка, створює цікаві кавери на його пісні. Це і є та культура, через яку посилюється українська ідентичність. Це і популяризація творчості композитора, і посилення гуманітарної аури міста".
Нагадаємо, Вечір пам'яті Володимира Івасюка: синергія стихій один із запланованих заходів в рамках проекту Мости до міста: Кропивницький-Чернівці. Вже скоро команда Мережа освітніх кемпів "Чистий простір" помандрує до Чернівців, аби пройтися шляхами Володимира Івасюка та налагодити поетично-музичні містки між містами. Партнерами проекту є Прес-клуб реформ. Проект відбувається в рамках Програми національних обмінів за фінансової підтримки Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США).
Особливий ексклюзив проекту - створення серії листівок за мотивами пісень Володимира Івасюка. Ілюстратор проекту - художниця Ольга Макарович. Ілюстрації вже створені, триває робота над їх інтерпретацією в листівки. Ці листівки будуть подаровані Меморіальному музею В.Івасюка в Чернівцях.
На творчому вечорі всі охочі могли придбати імбирно-медове печиво з декоративним малюнком за мотивами «Червоної рути», а виручені кошти від продажу будуть використані для маленького тиражу листівок. Організатори вечора дякують глядачам за теплу атмосферу, учасникам дійства - за творчі інтерпретації та сміливість, спілкування, ГОЛОСИ І МУЗИКУ, журналістам за активну медіапідтримку, а команді "KOWO" за допомогу і посильну підтримку громадських ініціатив нашого міста!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!