Мости до міста: Кропивницький - Черкаси

18.04.17, 10:00

Минулого тижня у нашому місті почала працювати «Урбаністична майстерня». Вже відбувся перший воркшоп «Урбаністичні ідеї, які оживають під маркером», що його провела Юлія Кнюпа, завітавши у Кропивницький із Черкас. Події проходитимуть у рамках проекту «Мости до міста» за підтримки Британської ради та програми «Активні громадяни» у партнерстві із Прес-клубом реформ.

– «Урбаністична майстерня» – це серія урбаністичних воркшопів, які допомагатимуть гуртувати творчу проактивну громаду з метою створення якісного і креативного контенту про Кіровоград. Ідея полягає в тому, що кожен з містян може впливати на простір свого міста – фізичний, гуманітарний та естетичний. Концепт, який ми робимо для себе головним: місто як матриця зв’язків між людьми та фізичним й гуманітарним міським простором, – пише "Кіровоградська Правда" із посиланням на організаторів проекту.
Перший воркшоп – «Урбаністичні ідеї, які оживають під маркером» провела запрошений гість – скрайбер (спеціаліст, який створює візуальні конспекти виступів, лекцій, тренінгів), експерт з візуальної комунікації Юлія Кнюпа із міста Черкаси.

Організатор заходу, - Ірина Ткаченко, - пише у Фейсбук: "...Я вірю в метафору моста: до свого міста, до інших міст та людей. Вчора відбувався перший воркшоп "Урбаністичної майстерні" з візуального скрайбінгу, і він був особливий, бо було багато мостів! Кропивницький - Черкаси прокладено! Дякую щиро Юлії Кнюпі за змістовне заняття, секрети візуалізації, професіоналізм, сміливість і підтримку! Ви повірили в ідею МОСТІВ, давши нам нові візії, цілі, мрії. Дякую учасникам за активність та готовність вивчати нові інструменти"

Ось, що пишуть учасники та учасниці воркшопу:

Анна Ліщина: "...
Відкрито нові “двeрі“ в собі, завдяки скупчeнню та обміну. Скрайбeр,скрайбінг-нові слова, лeгшe малювати ніж писати. Як кажуть мости до міста прокладаються людьми, так от завдяки мeга-активній Ірині Ткаченко та мeга-сміливій, майстру своєі справи Юлії Кнюпі, а також всім, бeз кого ну ніяк.. за що вeлика вдячність за можливості! Я рухаюсь далі..."
Сергій Пляка: "...Квітень цього року видався насиченим на події. За два неповних тижні декілька масштабних різнопланових заходів, у яких взяв участь. Зокрема, дякуючи Ірина Ткаченко, долучився до воркшопу "Урбаністичні ідеї, які оживають під маркером" у рамках проекту "Мости до міста". Запрошена тренер-фасилітатор із Черкас Юлія Кнюпа ознайомила з особливостями використання скрайбінгу під час реалізації власних задумів і проектів. Теоретична частина поєднувалась з практичною. Цикл запропонованих тренером вправ дозволив швидко втілювати ідеї візуалізації на папері. Протягом всього воркшопу тренер ділилась своїми "секретиками", які повинні в подальшому допомогти нам - скрайберам-початківцям. Дякую Юлії Кнюпі за новий набутий досвід!..."

Аміна Козин: "...Мені дуже сподобався цей захід. Всі учасники потренувалися створювати візуальні елементи, адже таким чином найкраще запам'ятовується інформація. Дуже дякую організаторам та Юлії Кнюпі за таке незвичайне знайомство зі скрайбінгом, а Ірині Ткаченко - за запрошення!"

Фото - Артем Луценко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!