​Міжнародний форум державно-приватного партнерства: Мільйонні інвестиції для України

15.05.17, 12:00

Міжнародний форум державно-приватного партнерства, організований європейською економічною комісією ООН, пройшов 9-11 травня у Гонконзі, в міському університеті. Ключовим мотивом форуму стала імплементація Стратегії ООН сталого розвитку до 2030 року. Завдання стратегії - ефективне впровадження проектів державно-приватного партнерства, спрямоване на суспільство.

на фото - Міністр транспорту Кіпру і Голова Агентства Розвитку Територій
на фото - Міністр транспорту Кіпру і Голова Агентства Розвитку Територій
На форумі були представлені більше 20 країн світу: експерти, політики, представники інвестиційних компаній та бізнесу. Брала участь у заході і делегація із України - нашу державу представляли Ірина Запатріна – голова правління Українського центру ДПП, Анна Шатковська - президент Академії ДПП, Наталя Іванова - директор компанії «FORTAX», Андрій Соколов - в. о. директора Херсонського морського торгового порту, а також Олександр Мільто - голова Агентство Розвитку Територій і його заступниця Анна Нестеренко із Кропивницького.

на фото - члени української делегації
на фото - члени української делегації
На форумі обговорювалася важливість державно-приватного партнерства, як одного зі способів залучення інвестицій, а також визначалися стандарти співпраці влади і бізнесу, методика підготовки спільних проектів.

Європейська економічна комісія ставить за мету запровадження платформи, завдяки якій представники влади і розробники проектів могли б взаємодіяти та знаходити способи втілювати в життя їх в своїх країнах. І робити це задля досягнення цілей сталого розвитку тисячоліття, визначених ООН. Зі своєї сторони члени української делегації ставлять собі за мету інтеграцію державно-приватного партнерства як ефективної моделі співпраці влади і бізнесу у нашій державі.

на фото - Андрій Соколов та Олександр Мільто
на фото - Андрій Соколов та Олександр Мільто
«Подібні форуми надихають і спонукають до конкретних дій та більш ґрунтовного вивчення теми», - говорить голова Агентства розвитку територій Олександр Мільто. За його словами, приблизна сума інвестицій, вкладених у місцеві та трансконтинентальні соціальні та інфраструктурні проекти під час реалізації проектів державно-приватного партнерства у країнах-членах ООН на сьогодні складає понад 200 мільярдів доларів!

У Китаї, Бразилії та інших країнах реалізовано понад тисячу таких проектів. Але навіщо далеко ходити? Останнім часом активну діяльність по підготовці таких проектів веде, наприклад, Білорусь. Олександр Мільто вважає, що в Україні потрібно налагодити такий інвестиційно-привабливий клімат, в умовах якого ефективно розвивалися проекти державно-приватного партнерства. Адже це означає – мільйонні інвестиції в економіку і соціальну інфраструктуру регіонів, а отже – розвиток громад і добробут українців.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!