Кращі дружини юних пожежних обрали на Кіровоградщині

18.05.17, 12:00

Немає нічого ціннішого понад людське життя. Саме цією істиною керуються у своїй діяльності працівники Служби порятунку Кіровоградщини. Тому й приділяють профілактичній роботі максимум уваги, особливо роботі з дітьми. Почесне місце у навчанні молодшого покоління правилам безпеки займає фестиваль дружин юних пожежних.

Цей дитячий конкурс проводиться вже понад два десятки років і за цей час виховав декілька поколінь майбутніх рятувальників та прихильників здорового способу життя, оскільки, змагаючись, діти демонструють свої знання безпеки життєдіяльності, змістовно проводять дозвілля й самі стають наставниками для молодших школярів, які приходять до глядацької зали.

17 травня в смт Петрове відбувся зональний етап фестивалю. 12 команд, які перемогли у шкільному та районному етапах фестивалю, виборювали право змагатись за перемогу в обласному етапі. На сцені актової зали Петрівської гімназії свою майстерність, артистизм, знання правил безпеки продемонстрували юні пожежні з міст Олександрії, Світловодська, Знам’янки та Петрівського, Онуфріївського, Олександрійського, Знам'янського, Долинського, Світловодського, Новгородківського, Бобринецького, Компаніївського районів.

Після урочистого відкриття з «Домашнього завдання» розпочалася конкурсна програма. Журі оцінювало наскільки повно учасники розкрили актуальні питання пожежної і техногенної безпеки, художнє оформлення номерів, артистизм та командний підхід до виконання завдання.

Другим конкурсом – «Медичним» - було передбачено відповіді на 10 теоретичних питань та демонстрація навичок надання першої допомоги постраждалому під час виконання практичного завдання одним представником команди за якомога короткий час.

У підсумку ІV місце посіли «Звичайні люди» (ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Світловодськ), третьою стала команда «Полум’я» (ЗОШ І-ІІІ ст. №10 м. Олександрія), на ІІ місці – «Фенікс» (Бобринецька об’єднана територіальна громада), а перемогла команда Долинської гімназії «Viva Victoria». Усі чотири команди, виступи яких були найбільш яскравими, змагатимуться в обласному етапі фестивалю ДЮП. Проте усі учасники отримали заохочення у якості яскравих вражень, спілкування з ровесниками та нових знайомих, а ще переконали глядацьку аудиторію не ставити під загрозу власне життя та дбати про безпеку близьких.

У ДСНС України у Кіровоградській області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!