У 14 років я зрозумів, що гей, і тоді ж спробував секс із чоловіком − представник ЛГБТІ-спільноти

21.06.17, 12:25

Для більшості українців існування ЛГБТІ-спільноти або навіть нагадування про неї є абсолютно неприпустимим. Якась частина суспільства є байдужою до цього явища й навряд замислюється над тим, що значний відсоток людей із нетрадиційною сексуальною орієнтацією проживає в містах і селах України. Згідно з офіційними даними обласної координаційної ради з протидії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу, за перший квартал поточного року чоловіків, які практикують секс із чоловіками, лише на території Кіровоградської області проживає близько 3500 осіб. У Кропивницькому таких чоловіків проживає 1700 осіб. Щоб зрозуміти стосунки між одностатевими парами нам вдалося поспілкуватись з представником ЛГБТІ-спільноти. На прохання респондента його справжнє ім'я буде змінено.

− Добрий день, Максиме. Скажіть, в якому віці Ви зрозуміли, що належите до ЛГБТІ-спільноти?
− Мені було 14 років. Спочатку я помітив гетеросексуальні схильності (спосіб сексуальної поведінки та форма психосексуальної орієнтації, спрямованих на осіб протилежної статі − ред.). У віці близько 20 років чоловіча сторона в мені все ж перемогла.

− Яким було Ваше перше одностатеве кохання?
− Спершу скажу, що стосунки в одностатевих парах не такі, як в гетеросексуальних. Приваблюють не статеві потреби, а сама людина. Вперше я зрозумів, що кохаю чоловіка, у 21 рік. З ним ми три роки прожили спільно. Розійшлися у зв'язку з кризою у стосунках. Під час спільного життя з хлопцем "битовуха" така ж, як і в різностатевих парах: розкидані шкарпетки, сварки щодо черги на миття посуду, суперечки, хто купуватиме продукти та готуватиме їсти тощо.

− Ви − актив чи пасив? Хто домінує в одностатевих стосунках?
− Дуже важко визначити, хто грає роль чоловіка, а хто − жінки. В таких стосунках є гендерна рівність і, як правило, домінування ділиться порівну. В деяких парах така рівність приходить із часом. Хто актив або пасив, хто сильніший, а хто слабший − не вирішується. Створюється універсальна сім'я, в якої немає головного. Якщо порівнювати з гетеросексуальними стосунками, то там часто йде бротьба за владу в сім’ї, і з часом хтось із партнерів цю владу бере в свої руки.

− Розкажіть про особливості одностатевого сімейного життя. Які суперечки виникають між закоханими?
− Представники таких пар завжди один одного підтримують. Статистика свідчить, що 90% геїв − це досить ерудовані люди з вищою освітою. Бувають, звісно, і неблагополучні сім'ї. Мої перші серйозні стосунки, що були з Антоном, це, мабуть, і був приклад неблагополучної сім'ї. Виявилося, що для нього освіта важливіша, тому він поїхав вчитися до іншого міста. Щодо скандалів: вони були хіба що через розкидані по квартирі шкарпетки.

− Скільки років Вам було, коли ви спробували одностатевий секс? Які у Вас були перші відчуття?
− Мені було 14 років. Щодо відчуттів, то я б це охарактеризував одним словом "вау". Я був повністю вдоволений. У мене є з чим порівнювати, оскільки я мав і різностатевий секс. Одностатевий мені імпонує більше.

− Чи маєте зараз партнера, і скільки Ви з ним зустрічаєтесь?
− Маю. Цим літом буде рік. Живемо разом

− Якщо б Ви гуляли на вечірці і була нагода зрадити своєму партнеру, Ви б пішли на це?
− Серед геїв моральні принципи набагато м'якіші та слабші. Є пари, де стосунки закриті − вони присвячують себе один одному та не мають потреби в інших партнерах. Але є пари з відкритими стосунками. Це коли одному з хлопців хочеться різноманіття. Пара домовляється між собою, і хтось йде на поступки. Основна умова сексу з іншим чоловіком − використання контрацептивів. Особисто в мене закриті стосунки. В нас немає ревнощів. Коли прогулюємось по вулиці, то спокійно можемо обговорювати перехожих хлопців.

− Батьки взагалі знають про Ваші вподобання щодо чоловіків?
− Мої батьки про це не знають. Навіть не здогадуються. Ми їм просто про це не повідомляємо. Коли цікавляться, чи є дівчина, відповідаю, що немає часу й багато справ.

− Можливо чули серед знайомих у спільноті, скільки одностатевих сімей або представників ЛГБТІ-спільноти піддавалися насильству, побиттю тощо?
Як відомо, поліція списує випадки насильницьких дій стосовно представників ЛГБТІ-спільноти на банальні хуліганські дії. Офіційно в області не зареєстровано жодного факту побиття таких людей. Неофіційно можу сказати, що за інформацією моїх знайомих та нашої спільноти, за останні три роки було сім випадків жорстокого побиття членів ЛГБТІ-спільноти. Останній випадок, про який я чув, коли людину побили і в неї була зламана щелепа в двох місцях. Поліція в цих випадках завжди пише "грабіж, напад тощо", а не розглядає цю справу за законом. Сподіваюся, що нова поліція замість покарання зловмисників незначними штрафами або примусовими громадськими роботами, саджатиме за ґрати.

- Дякую за інтерв’ю.

Дмитро Семенюк - для сайту "Тусовка"



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!