Тепер ФОПи можуть брати іноземців на роботу

02.07.17, 18:00

Законом України від 23.05.2017 № 2058-III “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар’єрів для залучення іноземних інвестицій” (далі - Закон) внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства”, “Про зайнятість населення” та “Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що посвідчують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус”. Закон опубліковано у газеті “Голос України” 27.06.2017 (№ 116).

Закон набирає чинності через 3 місяці з дати публікації – 27.09.2017. Законом внесені суттєві зміни до норм законодавства, які регулюють питання застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Зокрема, нормами Закону: дозволено застосовувати працю іноземців на підставі дозволів державної служби зайнятості фізичним особам-підприємцям; введена залежність права на отримання дозволу від розміру очікуваної заробітної плати іноземного найманого працівника (крім окремих категорій іноземців); зменшена кількість документів, що подаються роботодавцями для отримання дозволу; безпосередньо в нормах Закону визначена переважна більшість процедурних питань видачі дозволів, Кабінету Міністрів України делеговано право унормувати тільки окремі питання видачі дозволів. Враховуючи кардинальні зміни у системі видачі дозволів, обласний центр зайнятості планує послідовно розміщувати на власних Інтернет-ресурсах консультації з питань застосування Закону.

Б. Стоян, заступник директора обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!