Нові екзаменаційні питання на знання правил дорожнього рух

04.07.17, 10:00

Головний сервісний центр МВС презентував нові екзаменаційні питання зі знань Правил дорожнього рух за якими з 1 липня складатимуть іспити для отримання посвідчення водія. Також відтепер перевірити свою підготовку до іспиту можна безкоштовно на офіційному сайті ГСЦ МВС (hsc.gov.ua).

Оновлення теоретичної частини іспиту є одним з надважливих кроків впровадження нових стандартів складання іспитів для отримання посвідчень водія. Тепер людина не буде стикатися з такими проблемами як: невідповідність питання категорії, низька якість зображення на ілюстративних матеріалах до питання, не буде робити помилки у випадках наявності двох правильних відповідей, складних або заплутаних формулюваннях.

«У нових тестах питання актуалізували, виправивши їх відповідно до сучасної ситуації на дорогах, більше уваги приділили практичним навичкам, котрі знадобляться майбутнім водіям під час керування транспортним засобом. Окрім цього, питання згрупували відповідно до категорій водійського посвідчення. Таким чином, водіям легкових автомобілів, наприклад, не доведеться відповідати на питання, пов’язані з управлінням автобусів чи вантажівок. Питання тесту зорієнтовані на те, щоб людина, яка вивчила правила дорожнього руху могла із легкістю відповісти на них. А до кінця 2017 року заплановано впровадження посиленого контролю над процесом складання іспитів - фото та відеофіксації» - зазначає начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Інших змін теоретична частина іспиту не зазнала: тест триватиме 20 хвилин і складається з 20 питань, що обираються системою рандомно (випадково). Тож завчити екзаменаційний білет тепер не вийде. Тест обов’язково містить питання за 4 тематичними категоріями: 10 питань із правил дорожнього руху, 4 питання з будови та експлуатації транспортних засобів, 4 питання з основ безпеки руху та 2 питання з надання першої медичної допомоги.

Над розробкою нових питань працювала експертна група, до складу якої увійшли представники профільних організацій з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв, фахівці громадських організацій профільного спрямування та співробітники Головного сервісного центру МВС. Загалом було сформовано та опрацьовано більше 2000 питань, що з часом будуть оновлюватися та доповнюватися.

Протягом березня та квітня Головний сервісний центр МВС вперше провів відкрите он-лайн обговорення. Загалом у обговоренні взяли участь 10 706 осіб українців - серед них і викладачі профільних навчальних закладів, і пересічні громадяни. В середньому щодня надходило близько 100 пропозицій. Експертною групою було опрацьовано 3500 відгуків та внесено 800 поправок до питань з метою усунення двозначності питань або варіантів відповідей.

З 1 липня громадяни також вперше зможуть відкрито переглядати тести та перевіряти свої знання на сайті Головного сервісного центру МВС в онлайн-режимі. А після завершення навчання у навчальному закладі з підготовки та перепідготовки водіїв сміливо йти складати іспит до сервісних центрів МВС. Станом на червень 2017 року вартість складання теоретичного та практичного іспитів становить 26 гривень, а бланк посвідчення водія - 201 грн. Тож, усі працівники сервісних центрів МВС звертають увагу на те, що не потрібно звертатися до сторонніх осіб, котрі вас можуть ввести в оману чи ошукати при отриманні даної послуги.

Проконсультуватися та отримати необхідні пояснення завжди можна за телефоном (044) 290-18-99 або на офіційній сторінці Головного сервінсого центру МВС у Facebook. Ознайомитися з інформацією щодо отримання послуг на сайті hsc.gov.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!