Українська регіональна платформа громадських ініціатив: Перші результати!

05.07.17, 14:00

Триває проект "Українська регіональна платформа громадських ініціатив", що його втілює у Кіровоградській та Черкаській областях громадська організація "Територія Успіху". Проте вже зараз є перші результати, якими організації грантери можуть похвалитися. Кілька місяців від початку - а масштабність ідей і результати на шляху їх втілення вражають.

Громадська організація «Асоціація політичних наук» підготувала та провела масштабну адвокаційну кампанію щодо розробки та прийняття нової редакції Статуту міста Кропивницький. Завдяки цій кампанії, міським головою м. Кропивницький було створено робочу групу в міськраді з напрацювання нової редакції Статуту територіальної громади міста, до якої увійшли представники міської ради, депутатського корпусу та громадські активісти. Завдяки такій тісній співпраці на сьогоднішній день ми маємо Проект нової редакції практично якісно нового Статуту територіальної громади міста Кропивницький. Зараз активісти ГО «АПН» збирають підписи громадян міста під петицією взяти на розгляд депутатами міськради вищезгаданий проект Статуту.

Громадською організацією «Волонтер Черкащини» проведено аналіз наявності місцевих програм (міських, селищної, районних) та інших локальних нормативних актів, які забезпечують права людей з інвалідністю у 5 районах Черкаської області. Також проведено аналіз програм запровадження архітектурної доступності у 5 районних центрах Черкаської області. Розроблено проект програми «Доступність для маломобільних груп населення та осіб з інвалідністю», яка передбачає запровадження в населених пунктах (м. Корсунь-Шевченківський, смт Лисянка, м. Канів, м. Чигирин, м. Звенигородка) системної роботи по архітектурній доступності, інклюзивної освіти, проведення просвітницьких заходів щодо дотримання прав людей з інвалідністю.

Ініціативна група «Життя без обмежень» налагодила тісну співпрацю з представникам профільних комісій (з питань освіти і охорони здоров’я та планово-бюджетної) щодо вирішення питання про створення Навчально–реабілітаційного центру для дітей з обмеженими можливостями у м. Кропивницькому.

Колаж про діяльність однієї з організацій-грантерів "Серце матері"
Колаж про діяльність однієї з організацій-грантерів "Серце матері"
Громадська організація «Серце матері» в рамках проекту провела регулярний моніторинг проблем людей з інвалідністю, де порушуються їхні права; проводила кампаніюз інформування людей з інвалідністю про захист їхніх прав; представники цільової групи – люди з обмеженими можливостями – залучались до публічних акцій, соціальних, правових, просвітницьких проектів ГО «Серце матері» з метою спільного відстоювання їхніх прав на гідне життя.

Благодійна організація «Благодійний фонд «Берегиня миру»» в результаті реалізації проекту забезпечила кожну школу міста, яка фінансується з бюджету, 42 «агентами впливу», тобто людьми, що ведутьмоніторинг фінансової діяльності навчального закладу,де вчятьсяїхні діти. Ці «агенти впливу»мають повну картину фінансування даної школи, контролюють наявність і якість отриманих школою послуг чи товарів.За результатами моніторингу, підготовленого «агентами змін», по кожній школі створено звіт, щодо процесу проведеннязакупівель, на що саме виділено кошти, чого не вистачає і чому.Управлінню освіти Кіровоградської міськради запропоновано розробити проект фінансової децентралізації шкіл міста Кропивницький.

Громадська організація «Фонд розвитку громад» підписала меморандум ізМаловисківською міською радою та Маловисківською районною радою і районною державною адміністрацією підписано та угоду про співпрацю про розвитку демократичних перетворень в громаді.Завдяки діяльності активістів ГО «Фонд розвитку громади».Укладені угоди про співпрацю між Маловисковською ОТГ Кіровоградської обл. та ОТГ м. СоледарДонецької обл, складено план спільних дій щодо розвитку громад, та демократичних перетворень в них. Заключено подібну угоду між Маловисківською ОТГ та Старобогородчанською ОТГ, Івано-франківської області (скан-копії в додадках).

Громадська організація «Взаємодія», с. Компаніївка в рамках проекту налагоджена тісна співпраця з Компаніївською централізованою бібліотечною системою, укладено угоду про співпрацю. БібліотекаріКомпаніївського району долучилися до реалізації проекту: проводили презентації, інформаційні години, брали участь у навчанні, досліджували температурний режим приміщень закладів культури, готують адвокасі-кампанію. Директори районного і Живанівського будинків культури проводять переговори з депутатами селищної ради щодо вирішення питання опалення зазначених закладів культури.

Громадська організація «Відродження» Ініціативна група HUBSchool провела інформаційно просвітницьку кампанію у навчальних закладах Кіровоградської та Черкаської областей щодо розповсюдження знань з питань формування культури демократії в навчальному закладі, прав людини. Налагоджені партнерські відносини, для просунення ідей створення демократичного середовища у навчальних закладах.

Громадська організація «Центр розвитку громади «Джерело», с. Устинівка за час звітного періоду провела широку інформаційну кампанію серед мешканців районупро механізми захисту прав у разі їх порушення, підвищення рівня знань жінок та дівчат; створила онлайн фото-виставку «Вони були першими», що розповідає про жінок, які були першими на шляху до встановлення гендерної рівності.

Громадська організація «Центр медіарозслідувань «Прозорро» створила базу даних чинних договоріворенди земельних ділянок укладених між міською радою та підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами. Наразі відбувається актуалізація інформації, відповідно до даних щодо діючих договорів станом на 01.04.2017 року.За час реалізації проекту налагоджена співпраця з міською радою Кропивницького в частині отримання розлогої інформації щодо чинних договорів оренди між радою та суб’єктами господарювання. Незважаючи на попередній досвід отримання від міськради інформації великого об’єму, лише після оплати послуг з копіювання та друку відповіді; членами ГО досягнуто домовленостей щодо відсутності будь-яких фінансових стягнень для отримання необхідної інформації. Для розуміння уточнимо – одна відповідь на інформзапит ГО складає 67 сторінок.

Крім того досягнуто домовленості щодо проведення круглого столу за участі представників міської ради та Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. Такі результати за порівняно короткий період не можуть не радувати!



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!