​Більше проектів Еразмус+ для обмінів студентами і працівниками університетів

24.08.17, 16:00

Європейська Комісія оголосила результати конкурсу 2017 р. за напрямом Міжнародна кредитна мобільність Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+. В рамках цього конкурсу серед учасників країн Східного партнерства українські університети посіли перше місце та отримали більше можливостей на основі Міжінституційних угод з університетами Європи реалізовувати 268 проектів для фінансування 2 657 стипендіатів. Загальна вартість проектів сягає більше 8 млн. євро. Таким чином, 1 772 студенти, викладачі, адміністративний персонал з України поїдуть за обміном на навчання, практику, викладання, підвищення кваліфікацій та стажування в університети Європи. В свою чергу, на навчання, викладання та стажування до українських університетів приїдуть 885 студенти та працівники університетів з Європи.


Після повернення в свої університети студенти та викладачі отримають відповідне визнання результатів навчання та іншої діяльності, й застосовуватимуть отримані знання і досвід у рідних університетах.

Довідково: У рамках Програми ЕС Еразмус+ за напрямом Міжнародна кредитна мобільність для українських вищих навчальних закладів відкриті можливості співпраці з університетами з Європи задля організації взаємного обміну студентами та працівниками. Процес подання та відбору проектів з кредитної мобільності за Програмою Еразмус+ є децентралізованим та є повною відповідальністю Національних агентств країн-членів Програми Еразмус+.

За результатами конкурсів у період з 2015 р. до 2017 року Програми Еразмус+ напряму Міжнародна кредитна мобільність від України було подано 1 008 проектів, з яких 643 проекти було рекомендовано до фінансування 7 181 мобільностей (загальна вартість складає більше 24 млн. євро).

Загалом за результатами 2015-2017 рр. до університетів Європи з усього світу приїдуть на навчання/стажування/обмін 67 316 осіб (35 376 студентів, 31 940 працівників ВНЗ), а з Європи до країн-партнерів – 37 338 осіб (12 685 студентів, 24 653 працівників ВНЗ).

Більше інформації розміщено за посиланням: http://www.erasmusplus.org.ua



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!