Вихованці «Ластівки» тепер добре знають правила безпеки!

14.12.17, 10:00

Головною передумовою виховання покоління свідомих громадян, відповідальних за власну безпеку та безпеку інших людей, є постійна просвітницька робота серед дітей різного віку, починаючи з найменших вихованців дитячих садків. З цією метою рятувальники Кіровоградщини проводять різноманітні навчально-розважальні заходи протягом року та найбільш інтенсивно – під час Тижня знань з безпеки життєдіяльності.

Так у листопаді дітлахи з дошкільного навчального закладу «Ластівка» мали змогу у формі гри-змагання дізнатись нові та закріпити в пам’яті вже відомі знання щодо безпеки життєдіяльності у побуті. Фахівці Управління ДСНС в області підготували цікаву програму під назвою «Безпечна мандрівка», яка передбачає цікаві дидактичні та рухливі ігри.

Наприклад, завжди викликає інтерес у дітей «чарівна» торбинка, де сховані предмети побутового призначення. Діти дістають предмет і визначають, безпечний він для малечі, чи ні. Загадки на тему безпеки також допомагають дітям краще усвідомити необхідність завжди дотримуватись правил поведінки. А рухливі ігри та конкурси не дозволяють дітлахам сумувати, навпаки – вони залюбки уявляють себе рятувальниками, рятуючи іграшки із «задимленої» кімнати, одягаючи протигаз на швидкість (звичайно, з допомогою рятувальників) тощо.


У важливості та доцільності таких заходів для дошкільнят можна легко переконатись, подивившись, як горять очі у дітей та як палко вони обіцяють завжди поводитись розважливо.

Прес-служба У ДСНС в області



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!