500 тисяч може отримати Мала Виска на облаштування території маєтку Кудашевих

24.01.18, 14:00

Проект Маловискіської ОТГ «Місток між авіаційним минулим та майбутнім Малої Виски» увійшов у двадцятку найкращих проектів України і був презентований під час фінального захисту конкурсу «Малі міста – великі враження», що відбувся у Міністерстві культури.

Сім останніх років у Малій Висці вивчали історію родини Олександра Кудашева, професора Київського політехнічного інституту, першого українця який 23 травня 1910 року пролетів кілька десятків метрів на літаку-біплані «Кудашев-1» власної конструкції. У Малі висці і до нині зберіглась метрика про народження великого земляка і маєток, де він провів свої дитячі роки.

«Два роки тому, ми започаткували «Авіафест», повністю відновили оригінальну версію першого кудашевського літака. В процесі виникла ідея облаштувати територія паркової зони маєтку Кудашевих, яка зберігалась і донині, аби звідти починати авіафест, який єднає шанувальників малої авіації. Ми, навіть, намагались знайти нащадків видатного земляка та сліди родини Кудашевих загубились десь у Франції.» - говорить Юрій Гульдас, голова Маловискіськогої ОТГ.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, який увійшов до експертної ради конкурсу висловив сподівання, що реалізація подібних місцевих ініціатив у сфері культури надасть позитивного іміджу містам та ОТГ, підвищить туристичну привабливість територій, привабить потенційних інвесторів, створить умови для розвитку бізнесу.

«Цей конкурс привернув увагу до стану об’єктів культурної спадщини по всій країні. Переконаний, це стане стимулом для відновлення замків та палаців, започаткування нових фестивалів та інших культурних проектів.», – зазначив Олександр Слобожан.

Переможці конкурсу, як обіцяють організатори, стануть відомі протягом тижня та отримають фінансову підтримку у розмірі не менш ніж 500 тис. грн. для реалізації проекту, а також методичну допомогу у розробці ексклюзивної ідеї та концепції стартапу, супровід під час реалізації та маркетингову підтримку проекту.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!