​Соколівська громада відкрила Центр надання адміністративних послуг

26.04.18, 10:00

Ключовим показником ефективності роботи керівництва об’єднаної громади є зростання рівня життя людей. Тому важливий не термін перебування на посаді, а позитивні зміни, яких вдалося досягти за цей час. У цьому переконані і у Соколівській об'єднаній територіальній громаді на Кіровоградщині, де днями відкрили перший в ОТГ області Центр надання адміністративних та соціальних послуг.

На урочисте відкриття Центру у громаді завідали мешканці Соколівки, а також представники місцевої та обласної влади. Особливістю центру, як відзначила голова об’єднаної громади Інна Завірюха, є надання у ньому 67 адміністративних та 23 соціальних послуг.

Соколівська громада, згідно із чинним законодавством про державні закупівлі, викупила за 2,7 млн. грн. колишнє приміщення торгівельного центру за ціною нижче оголошеною продавцем - власником і за власний кошт зробили ремонтні роботи, закупили меблі та сучасну комп’ютерну техніку (0,8 млн. грн.).

- Наразі ми вивчаємо можливість переведення до вже відкритого центру і поштового відділення, адже ці послуги важливі і корисні для громади, - зазначає голова ОТГ Інна Завірюха.

Місцева та обласна влада підтримують розвиток об'єднаних територіальних громад на Кіровоградщині. Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко наголосив, що у 2014 році Президент України Петро Порошенко, Уряд, Верховна Рада України визначили, що подальший розвиток держави повинен базуватися на сильних самодостатніх громадах.

- Завдяки передачі на місця владних повноважень і фінансових ресурсів розпочався процес децентралізації – створення об'єднаних територіальних громад. Зараз Соколівська громада господарює на своїй землі. Громада не побоялася і підтримала рішення про створення ОТГ. І сьогодні ми бачимо, наскільки правильним було рішення центральної влади, рішення громади, - наголосив Сергій Коваленко.

Перший заступник голови ОДА переконаний, що відкриття такого центру, реалізація подібних проектів була б неможливою, якщо б залишалася стара модель управління. А тепер і закордонний паспорт можна отримати у Соколівському центрі, не виїжджаючи до Кропивницького.

Постійну консультаційну допомогу та навчально-методичну підтримку Соколівській громаді надає Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки програми "U-LEAD з Європою". Зокрема, радник з регіонального розвитку Денис Абрамов проводить виїзні консультації та допомагає громаді створювати Стратегію розвитку, в яку входить і концепція залучення фінансового ресурсу на розвиток громади.

Хочете знати більше про життя та успіхи у Соколівській ОТГ? Заходьте на сайт: http://sotg.kr.ua/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!