Чи задоволені люди наданням адміністративних послуг та субсидій?

19.12.15, 16:00

Саме це питання в нашому регіоні дослідили аналітики Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації мережі ЛЖВ, які і стали офіційними виконавцями проекту Європейської комісії «Удосконалення адміністративних послуг медичної та соціальної сфери». Результати роботи експерти презентували сьогодні, 17 грудня, під час зустрічі з представниками установ, які брали участь у дослідженні.

- У загальному фокусі громадського моніторингу було зосереджено увагу на досліджені шести установ - центрів надання адміністративних послуг та управлінь соціального захисту населення міст Кіровограда та Олександрії, а також Кіровоградського району. Цим дослідженням організація почала займатися у вересні, а в грудні ми вже можемо говорити про результати, - відзначив керівник проекту Олександр Александров.

За його словами, дослідження дозволило оцінити наскільки споживачі задоволені послугами в цілому, визначити доступність і зручність Центрів надання адмінпослуг та управлінь соцзахисту населення, з'ясувати думку клієнтів про процес і результати наданих послуг, а також дослідити наскільки реально отримати послуги дистанційно. Було створено регіональні робочі групи з опрацювання рекомендацій оцінки, в які увійшли представники громадськості та місцевих органів влади. Результати дослідження показали, що Центри надання адміністративних послуг отримали вищу оцінку, ніж управління соціального захисту населення. У свою чергу, експерти вказали і на шляхи покращення роботи даних установ – створення окремого сайту спеціалізованого під Центри надання адмінпослуг та управлінь соціального захисту населення, запровадження електронної черги, обладнання місць необхідною технікою, удосконалення графіків роботи, залучення психолога для запобігання професійного вигорання персоналу.

- Актуальним є впровадження практики залучення громадських організацій для надання соціальних послуг за рахунок різних форм делегування повноважень органами місцевого самоврядування, зокрема, залучення грантових коштів на розвиток заходів, - відзначив експерт проекту Володимир Бочаров-Туз.

У ЛЖВ планують в подальшому шукати ресурси для покращення послуг у центрі надання адміністративних послуг та управлінь соціального захисту населення, в тому числі залучати донорів. Довідка: До управління соціального захисту населення Кіровської районної у м. Кіровограді ради у 2014 році надійшло вісім тисяч заяв, а вже цього року 27 тисяч. Торік тут працювало 42 спеціалісти, а у 2015 році 37 спеціалістів, вільних вакансій було п’ять.

Прес-служба КОВ ВБО «ВМ ЛЖВ»




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!