Переселенець став співробітником районної лікарні у Гайвороні

19.02.19, 10:00

Для дорослої людини переїзд в іншу місцевість – завжди обдумане і зважене рішення: спочатку підбирається житло, робота, актуалізуються особисті контакти в місці переїзду, а лише потім збираються речі і купуються квитки. Але трапляються випадки, коли на роздуми і підготовку немає часу, коли на кону стоїть власне життя і безпека чи безпека твоїх дітей. Тоді дорога лежить в невідомість.

Саме з такою невідомістю стикаються наші громадяни, змушені переїхати з непідконтрольної Україні території. Людина приїздить в невідомий населений пункт, без друзів, без родичів, які здатні допомогти і підтримати.

Однією з проблем, які гостро постають перед внутрішньо переміщеними особами є проблема пошуку роботи, адже немалу роль в сприянні працевлаштуванню відіграють особисті контакти. Та й роботодавці на «чужаків» іноді поглядають скоса. Залишається сподіватись на допомогу Державної служби зайнятості.

Саме з надією на успішне працевлаштування звернувся у травні минулого року до Гайворонської районної філії Кіровоградського ОЦЗ Сергій Пікін. «За професією я електрослюсар підземний. Проте, у рідному Донецьку довелось працювати водієм автотранспортних засобів, експедитором, водієм навантажувача, електромонтером з обслуговування розподільчих мереж, – розповів Сергій. – Тож можу сказати, що роботи я не боюся і з задоволенням оволодіваю новими знаннями».

Активна позиція на ринку праці майже одразу принесла результат: вже за місяць, 25 червня 2018 року, пан Сергій отримав роботу – став електромонтером з експлуатації розподільчих мереж у ПРАТ «Кіровоградобленерго».

У грудні 2018 року Сергій Петрович знову переступив поріг Служби зайнятості: після майже піврічної трудової діяльності, він знову залишився без роботи. Не втрачаючи почуття гумору, не зациклюючись на причинах звільнення, чоловік знову поривався зайняти своє місце у лавах працюючих. І, як кажуть, робота існує для тих, хто її шукає – не пройшло й місяця, як С. Пікін з задоволенням прийняв з рук кар’єрного радника направлення на роботу і направився на попередньо узгоджену з роботодавцем співбесіду. І знову успіх – комунальний заклад «Гайворонська центральна районна лікарня» відчинила свої двері для нового співробітника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, повідомляє Л. Делінгевич, директор Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!