​Бережіться кліщів: У квітні четверо хворих із підозрою на хворобу Лайма зареєстровано тільки на Кіровоградщині

02.05.19, 16:00

Люди постраждалі від нападів кліщів почали звертатись в заклади охорони здоровя області ще наприкінці березня. З того часу в лабораторії особливо-небезпечних інфекцій Державної установи «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» вже досліджено 157 екземплярів кліщів, в т.ч. 35 знятих із людей. Інфікованих кліщів, тобто заражених збудником бореліозів серед них не виявлено - повідомляє програмний фахівець з питань громадського здоров'я КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Надія Оперчук.

За інформацією спеціалістів протягом квітня по допомогу звернулось ще чотири особи із Знам’янського та Долинського районів, з міст Світловодськ та Кропивницький. Лікування та лабораторне обстеження цих хворих ще триває.

Фахівці наголошують, що з початком теплої погоди в лісах, лісосмугах, а також у скверах та парках активізувалися кліщі, чиїх укусів людині слід остерігатися щоб не захворіти на іксодовий кліщовий бореліоз, або хворобу Лайма.

Ризик інфікування цією особливо-небезпечною на іксодовий кліщовий бореліоз (хворобу Лайма) залежить від тривалості присмоктування зараженого кліща: на протязі доби вірогідність інфікування досить мала, а в кінці третьої доби наближається майже до 100%.

Нагадаємо, в січні 2019 року вже зареєстровано перший лабораторно підтверджений випадок захворювання хворобою Лайма у мешканки м.Кропивницького, яку ще у листопаді минулого року вкусив кліщ, але вона одразу не звернулась за медичною допомогою та не здала кліща на лабораторне дослідження.

Більше інформації про перші симптоми цієї хвороби, про те, як захистити себе від нападу кліщів, перебуваючи на природі, та що робити, якщо кліщ на сайті «Кіровоградський обласний лабораторний центр» за посиланням http://labcentr.kr.ua/?p=4616



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!