​Чи побачить місто Олександрія єврокубки?

31.05.19, 12:00

До завершення чемпіонату України з футболу сезону 2018/19 залишається всього 1 тур. Після того, як команди розподілились на дві шістки, інтрига залишилась лише у нижньому сикстеті, де команди боряться за збереження прописки у найвищому дивізіоні. А от у верхній шістці уже все давно зрозуміло : "Шахтар" та "Динамо" представлятимуть Україну у Лізі Чемпіонів, а Фк "Олександрія", вперше у своїй історії отримає право позмагатись у груповому етапі Ліги Європи - другого за престижністю клубного турніру Європи. Клуб з Кіровоградщини виборов це право завдяки нічиїй у поєдинку проти "Маріуполя" у минулому турі, та достроково офоримв третє місце у турнірній таблиці, здобувши бронзові медалі чемпіонату. Вихід напряму до групового етапу Ліги Європи - по-справжньому історичне досягнення для команди. До того ж, олександрійці стали першим в історії незалежної України колективом не з обласного центру, що зумів потрапити напряму до Ліги Європи. Та чи зможуть жителі Олександрії побачити матчі місцевої команди у своєму місті?

Домашні матчі “Олександрія” проводить на симпатичному стадіоні “Ніка”, який відповідає усім нормам для проведення матчів УПЛ. Стадіон вміщує 7 тис. Глядачів (70 % місць знаходяться під дахом, що надає захист від опадів. На стадіоні передбачені місця для дітей та представників фан-клубів. Також на стадіоні наявний адміністративний комплекс, в якому розташовані роздягальні для футболістів, кабінети для роботи арбітрів, делегатів ФФУ, кімната допінг контролю і конференц-зал. Також стадіон може пишатись тим, що Олександрія змогла провести тут кваліфікаційні матчі до групового етапу Ліги Європи, який було реконструйовано спеціально до матчу-відповіді проти білоруського БАТЕ. Варто зазначити, що далеко не кожен клуб, що представляє район, а не обласний центр, здатен за такий короткий час підготувати власну арену, яка б відповідала усім вимогам УЄФА, хоч і на кваліфікаційному рівні.

У напруженій та драматичній двоматчевій дуелі Олександрія поступилась БАТЕ, однак своєю грою вселила надію у серця вболівальників на те, що вже зовсім скоро зможе стати гідним представником України у єврокубках. За поточними Олександрія вже закріпила за собою третю позицію у чемпіонаті, випереджаючи найближчого конкурента, "Маріуполь", на дев'ять пунктів. Таким чином, , клуб з Кіровоградщини за підсумками чемпіонату, не те, що виборе бронзові нагороди, а ще й отримає право напряму змагатись одразу у груповому етапі Ліги Європи, без подолання сита кваліфікаційних раундів. То чи побачать жителі Олександрії в такому разі домашні матчі клубу на рідному стадіоні “Ніка”?

Ліга Європи — другий за престижністю європейський клубний турнір. Через такий серйозний статус, враховуються не лише виступи команди, а й безпосередньо фактор населеного пункту, який вона представляє. І якщо атестацію стадіону ще можна витягнути на належний рівень, то от стан доріг, наявність аеропорту, та достатньої кількості готелів — і є тим самим горезвісним фактором міста, через який олександрійці, скоріше за все не побачать матчі місцевої команди у єврокубках у рідному місті. Де ж тоді проводитиме свої домашні матчі команда?

Ще у минулому році, перед двоматчевою дуелью з білоруським БАТЕ, було вирішено, що в разі виходу у груповий етап, свої домашні матчі "Олександрія" проводитиме у місті Одеса, на стадіоні “Чорноморець”. З великою долею вірогідності можна прогнозувати, що Одеса і цього разу прийматиме матчі "Олександрії" у єврокубках. Щоправда, газон одеського стадіону є далеко не ідеальним, хоч місто і відповідає усим заявленим вимогам УЄФА. У будь-якому разі, бажаємо успіхів та хорошої гри команді з Кіровоградщини у своєму другому єврокубковому сезоні.

Автор - Нікітін Олександр

Фото з сайтів - footall24.ua та ua-football.com



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!