Майже 1 500 експрес-тестів для діагностики ВІЛ ​отримали медзаклади Кіровоградщини

02.08.19, 12:00

Благодійне об'єднання «100 відсотків життя. Кропивницький» в якості благодійної допомоги протягом І кварталу 2019 року передали експрес-тести для діагностики ВІЛ-інфекції шістьом пілотним медичним закладам - Петрівській, Благовіщенській, Долинській, Гайворонській центральним районним лікарням, Кіровоградській міській лікарні швидкої медичної допомоги, Обласному клінічному онкологічному центру.

- Протягом першого півріччя у шести закладах охорони здоров'я пройшли тестування 1610 осіб. ВІЛ-позитивний статус було виявлено у 41 особи. Усі нововиявлені отримали повний пакет послуг в рамках проекту ACCESS Pro: Доступ спільнот до послуг з догляду та лікування ВІЛ через сучасні інформаційні системи та кращий зв'язок з послугами, в рамках програми PEPFAR (2018 – 2023)». А саме - ВІЛ-позитивні клієнти отримали медико-соціальний супровід - від постановки на диспансерний облік до отримання результатів діагностики на рівень вірусного навантаження. Завдяки вчасній діагностиці та початку лікування ВІЛ-позитивна людина може жити повноцінним життям, - коментує голова правління БО «100 відсотків життя. Кропивницький» Юлія Чабанюк.

У свою чергу, благодійна організація до кінця року планує передати у такій же кількості експрес-тести на ВІЛ вищезгаданим закладам охорони здоров’я. Пройти тестування на ВІЛ можна щодня за адресами відповідних медичних закладів. Тестування безкоштовне та конфіденційне.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!