​Прощання із зимою

26.02.20, 14:30

Тисячі років люди святкують прихід весни, і кожен народ робить це по-різному. У нас в Україні в останні холодні дні було прийнято відзначати свято Колодія, коли тривали кількаденні розваги для... заміжніх жінок. Кажуть, що цілий тиждень святкування чоловіки повинні були беззаперечно слухатися жінок і терпіти їх «веселі витівки».

Чи ж дивно, що саме у ці дні мені трапилась нагода розважити і потішити себе, катаючись по місту на новеньку кросовері T-Roc від Volkswagen?!

Пам‘ятаєте свої перші іграшки? І радість, яку отримували від них? Для мене це завжди було, як іскорки сонця на снігу. Або як перші тюльпани. Або як теплі кошенята, котрі тицяють носиком у долоні.

Якби я могла уявити, що водіння новенького авто дасть мені стільки задоволення, як іграшки у дитинстві, то не спала б усю ніч, щоб ранок прийшов швидше!

Ладно, я і так проснулась о четвертій, бо переживала, як сяду за кермо джипу. Виявилось, що переживати не було, про що. Я моментально звикла до габаритів, а сама машинка така розумна, що можна чи не скласти руки на грудях і насолоджуватись водінням (там просто є круїз контроль, який сам тримає відстань до машини перед тобою!).

Більше того, у машині є система екстреного гальмування та функція розпізнавання пішоходів. Я ними не користувалась, бо поруч зі мною сиділи колежанки - то Zhanna Sichkar то Анна Горобцова, і штурманили автомобіль, і зігрівали мене розмовою: дякую!

Назва джипа T-Roc звучить як «тірок», і мені схожа на назву бурхливої річки Терек. Авто і справді стрімке та швидке, адже в ньому 1,5 літровий двигун і кілька режимів водіння, у тому числі спортивний. Але при цьому можна налаштувати оптимальні витрати пального. Я, наприклад, ввімкнула еко-режим, бо їжджу по місту обережно і не швидко.

Ще один ощадний момент - це коли двигун авто після кількох секунд зупинки, наприклад, на світлофорі, відключається, а далі за потреби моментально вмикається. Просто фокус якийсь!

Також мені дуже сподобався зручний екран-тачскрін, який тримає всі мультимедійні системи «під рукою». Я нарешті могла не тискати кнопки, навмання шукаючи своє улюблене радіо, а побачити всі лого на моніторі і обрати потрібне. Звісно, у T-Roc можна підключити телефон і навіть набирати прізвище контакта на екрані (!) та телефонувати за допомогою системи гучного зв’язку.

Не нова для багатьох, але незвичайна для мене система парктронік, яка показує вам на екрані, що там позаду, до неї треба звикнути. Мені простіше орієнтуватися по дзеркалам, але коли виїздиш із паркування біля «Укрпошти» чи біля нашого Бізнес-центру «Єлисаветград», ця система показує навіть ті авто, які мені в зеркала геть не видно. Круто!

Втім, безпека - це важливо, але комфорт теж приємне доповнення. Великі колеса - це, канєшна, кайф! Я просто не відчувала всіх тих ямок, від яких моє авто зазвичай підстрибує на півметра. У салоні T-Roc можна просто розслабитись і відчути тепло (і від сидіння, і від керма!). На дощ переднє скло рееагує автоматично і саме (!) включає двірнички. Зверху є розсувний дах...

Що ще додати? Зовні T-Roc дуже симпатичний! Я каталася на двоколірному, чорно-білому, і це було як прощання із зимою, бо снігу цього року я не бачила, а T-Roc на вигляд - свіжий, на дотик - прохолодний, а на смак - освіжаючий!

У перший день весни, цієї неділі Volkswagen Центр Кропивницький "Порт-Олві" на Ковалівці проводить презентацію та тест-драйв авто. Дуже рекомендую - реєструйтеся за посиланням, приходьте і покатайтеся: https://forms.gle/zkGm7WAoN1EciPVh7



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!