​Чат-бот допомагає поліцейським протидіяти злочинам на грунті ненависті

25.02.21, 12:00

Служба патрульного – це боротьба зі злочинністю та запорука становлення безпечного життя громадян. Тому, коли у вас є можливість підтримати поліцію – морально, фізично, знаннями, ресурсами або навичками, - це варто робити.

Принаймні, таке кредо сповідує громадська організація «Турбота», яка за підтримки німецького фонду «Пам’ять, Відповідальність, Майбутнє» (EVZ) та благодійного фонду «Гендер Зед», розробила чат-бот «161».

Чому саме така назва? Справа в тім, що в Україні відсутнє ефективне законодавство про злочини на грунті ненависті, а стаття 161 Кримінального кодексу - про порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, - застосовується досить рідко.

Тому чат-бот допоможе всім бажаючим, у тому числі поліцейським, розібратися з тим, що таке злочини на грунті ненависті, як їх фіксувати, як захистити себе і краще розбиратися у темі. Чат-бот діє на основі месенджера у Фейсбуці. Кожен бажаючий може перейти за посиланням - https://m.me/118802556580998 - натиснути кнопку «Почати» і поспілкуватися з чат-ботом.

«Проект спрямований на профілактику злочинів, причиною яких стала нетерпимість щодо певних груп суспільства, злочинів на ґрунті ненависті», - розповідає керівниця проектного департаменту громадської організації «Турбота» Ольга Гріднєва.

Сьогодні, на базі Гончаренко центру у Кропивницькому, пані Ольга провела навчання для Патрульної поліції міста, в рамках якого присутні розбиралися, що таке «мова ворожнечі», «стигматизація», «толерантність» та «протидія дискримінації».

«Ми щиро дякуємо патрульній поліції за те, що вони постійно довіряють нам свій час, беруть участь у тренінгах та інших просвітницьких акціях, діляться своїми думками і працюють на благо громади», - говорить тренерка Ольга Гріднєва. І пропонує всім, хто хоче розібратися у темі, підписуватися на чат-бота 161 у Фейсбуці за наступним посиланням - https://m.me/118802556580998



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!