​100 днів міськради: як працює новий депутатський корпус?

22.03.21, 18:00

Днями у приміщенні Громадського офісу у Кропивницькому експерти Асоціації Політичних Наук розказали про те, як депутати Кропивницької міської ради працюють з виборцями за перші 100 днів роботи нового скликання.

За інформацією Асоціації Політичних Наук, на офіційному сайті Кропивницької міськради була оприлюднена інформація про всіх новообраних депутатів міської ради.

«Всі 42 депутати оприлюднили інформацію щодо дати народження, графіку прийому, досвіду роботи, контактних даних, рівно половина депутатів оприлюднили інформацію про своїх помічників, але у профілі жодного депутата немає інформації про освіту, родину, а також жоден депутат не скористався можливістю, передбаченою в регламенті, оприлюднити додаткову інформацію про себе, наприклад про свою громадську чи наукову діяльність, подані звернення та запити, внесені проекти рішень чи поправки до них», - розповів Дмитро Сінченко, голова ГО «Асоціація Політичних Наук».

В результаті моніторингу з’ясувалося, що 31 депутат використовує для ведення прийому громадян партійні приймальні, 12 депутатів - окремі приймальні, і 1 депутат - одночасно і партійні, і окремі. Лише один депутат наразі не веде особистого прийому, замість нього це робить його помічниця.

На сайті міськради інформацію про прийом оприлюднюднило 42 депутата, на партійних сайтах – 4 депутата, на партійних сторінках в соцмережах 10 депутатів, а от використання особистих сторінок депутатів в соцмережах для інформування своїх виборців експерти АПН не виявили.

«Це дивно, що інформація про освіту не була оприлюднена на сайті, адже ми, депутати, надавали її в апарат ради. Ми вдячні Асоціації Політичних Наук за корисну інформацію і за цю зустріч, адже ми змогли отримати зворотній зв’язок і в подальшому зможемо вдосконалити форми нашої взаємодії з громадянами. А деякі ідеї ми готові впроваджувати негайно», - зазначив під час зустрічі депутат міської ради і заступник міського голови Михайло Бєжан.

У заході взяли участь депутати та їх помічники, які представляли фракції партій «Європейська Солідарність», «Слуга народу» та «Рідне місто».

Детальніші результати проведеного моніторингу «Атестації депутатів місцевих рад» та порівняння з іншими містами буде презентовано у травні цього року. Докладніше про громадську кампанію «Атестація депутатів місцевих рад» за посиланням.


Слідкуйте за оновленнями:

На веб-платформі Атестація депутатів місцевих рад

В соціальній мережі Facebook на сторінці «Місцеві депутати. Атестація»

На сайті ГО «Асоціація Політичних Наук»



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!