​У Помічнянській громаді створять простір для соціальної адаптації під час кризи

13.07.22, 12:17

Помічнянська громада бере участь у всеукраїнському проєкті «Соціальна адаптація під час кризи», що реалізується спілкою «Громадські ініціативи України». Його мета - допомогти інтеграції внутрішньо переміщених осіб у життя громади та сприяти розбудові дружнього середовища в громаді.

У 9 громадах 9 областей України в межах проєкту будуть облаштовані інтеграційні простори для спілкування, взаємодії, змістовного дозвілля, навчання та добрих справ жителів. Проєкт сприятиме знайомству внутрішньо переміщених осіб з місцевою культурою, а облаштований простір стане місцем для культурного діалогу й обміну досвідом внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів.

Активності проєкту будуть спрямовані на те, щоб повернути людям відчуття дому та налагодити соціальні зв’язки, отримати важливі знання і компетенції для кращої адаптації до нових умов.

Географія проєкту: Вінницька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області.

В Кіровоградській області партнерами проєкту «Соціальна адаптація під час кризи» є Агенція сталого розвитку "Хмарочос" та ГО "МОЛОДА ПОМІЧНЯНСЬКА ГРОМАДА" (Помічнянська міська територіальна громада).

Помічнянська громада вже отримала за кошти проєкту необхідні інструменти для облаштування інтеграційного простору та обладнання для проведення активностей, команда проєкту готує 23 липня перший інтеграційний захід «Валіза добра», для знайомства та розробки ідеї простору, обміну думками та своєрідної культурної екскурсії в громаду через мистецтво та кіно (ГО "Молода Помічнянська громада" має професійне обладнання для вуличних кінопоказів і досвід проведення арт-подій в межах Платформи культурних змін Помічнянської громади).

Анонси подій проєкту публікуватимуться на сторінках соціальних мереж партнерських організацій та у ЗМІ.

Більше про проєкт та його компоненти за посиланням



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!