Що таке сучасна молодь?

27.01.23, 12:04

Це багатогранне питання, яке потрібно розглядати з різних боків. Іноді буває, що старшому поколінню важко зрозуміти молодь, а молоді - почути людей старшого віку. І з обох боків трапляється неспівпадіння тих потреб та інтересів, які цікаві всісм сторонам. Та завжди залишається одне - люди різного віку прагнуть до знань і шукають шляхи до самореалізації.

“Наше завдання - дати молоді Знам’янки інструменти та показати горизонт можливостей. Саме таким був цей вікенд для учасників програми “Волонтер Плюс” у Знамʼянській громаді, коли громадська організація “WE WORLD” провела дводенне навчання з тімбілдінгу та проєктного менеджменту”, - розповідає координатор програми Владислав Кодацький. За його словами, це була компенсація тієї прогалини, яку, на жаль, не може заповнити школа, адже мало вчить підлітків створювати команди, формувати ідеї, прописувати план реалізації проектів та презентувати їх. Саме цим молодь Знамʼянської громади займалась протягом двох днів, де вони сформували 4 команди, які націлені на вирішення проблем з різних сфер життя:

  1. Екологія.
  2. Допомога дітям ВПО.
  3. Допомога безхатнім тваринам.
  4. Створення молодіжного простору.

Перший проєкт - «Happy Paw». На вулицях велика кількість безпритульних тварин і громада страждає від того, що люди їх бояться; тварини хворіють, немає розуміння як цю проблему вирішувати системно. Сьогодні світовий тренд - брати безпритульних тварин до себе додому, але як це робити, що треба для цього - невідомо. Перше, і найголовніше - це проблема комунікації. Саме інформованістю молодь хоче підняти проблему на поверхню. Що і будуть втілювати на першому етапі реалізації проєкту волонтери: Оля Гетьманець, Поліна Міхєєва і Даша Стефанів.

«Eco Green Team». У невеликих громадах проблема сортування сміття не актуалізована і молодь прагне на власному прикладі показати, як правильно сортувати сміття, та як це вплине на майбутнє країни. Адже сортування - це ще й величезна можливість для громади, так як сортоване сміття можна монетизувати на користь цієї громади, а за отримані кошти реалізовувати ще більше соціально-важливих ініціатив. Проєкт втілюють в життя: Панасенко Поліна, Іван Мерінков, Василенко Владислав, Хмель Владислав, Гончаров Костянтин.

Для того, щоб сформувати сильну націю і майбутнє країни, важливо, щоб молодь мала місце, де вона зможе розкрити свій потенціал. Це питання хоче вирішити команда «Простір». Вони планують створити місце, де молодь буде проводити час, обʼєднуватись в команди, генерувати ідеї та створювати власні ініціативи, що стане першим кроком для формування креативної економіки в нашій громаді. Цією проблемою займаються: Красноумов Анатолій, Бурлака Дмитро, Шаповал Анна, Баскакова Вероніка.

А також треба пам'ятати про реалії сьогодення і проблеми, з якими стикаються діти. Саме питанням дітей ВПО та сиріт буде займатись команда «Агенти змін». Це кричуща проблема, яка є актуальною і вирішення її потребує невідкладності. Команда розробила цілий комплекс заходів, які мають на меті підтримати дітей, постраждалих від війни. Агенти змін Знамʼянської громади: Грекова Валерія, Смалько Євгенія, Бакалов Іван, Ємченко Марія, Міхєєва Діана, Міхєєва Діана, Носенко Каріна, Савченко Сергій, Борухевич Олександр.

Ці 4 проєкти - власні ініціативи молоді, які показують, що їм не байдуже, в якому середовищі вони живуть, що їх оточує та чого вони прагнуть у майбутньому. Це перший крок до величезних змін у нашій громаді. Саме з молоді починались глобальні зміни у містах, областях та країнах.

Проєкт “Волонтер Плюс” втілюється у рамках програми «Розвиток і підтримка молоді Кіровоградської області через молодіжні ініціативи та UPSHIFT», яку реалізує ГО «Слов’янський культурний центр «Задзеркалля» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!