Акція з апсайклінгу «Клаптики добра»

18.04.23, 10:12

Команда «Team Europe Кропивницький» спільно із Кропивницьким Професійним Ліцеєм сфери послуг і торгівлі розпочинають акцію «Клаптики добра» у рамках заходів, підтриманих Представництвом ЄС в Україні.

Акція полягає у вторинній переробці такої сировини, як джинсовий одяг за принципами апсайклінгу. Апсайклінг – це не просто переробка старих речей, а виготовлення із них нових! Зокрема, із джинсової тканини, яку організаторам акції можуть передати всі бажаючі містяни, будуть створені клаптикові килимки для родин, в яких цього року народяться малюки. Таким чином акція спрямована і на поширення такого мистецтва, як клаптикове шитво (англійською мовою це називається «печвчорк»).

«Ми плануємо залучити до цієї акції в якості наставниці відому у місті та Україні майстриню з печворку Ірину Кудревич, запросити її провести майстер-клас із виготовлення килимків із клаптиків джинсової тканини», - розповідає членкиня команди «Team Europe Кропивницький» Вікторія Талашкевич.

До 1-го травня організатори запрошують всіх бажаючих приносити чисті джинсові вироби (штани, спідниці, інший одяг, який ви вже не використовуєте) до Гончаренко центру (вул. Велика Перспективна, 4а). На кошти, отримані від Представництва ЄС в Україні, буде придбано синтепон та нитки для пошиття ковдрочок (розмір кожної буде – квадратний метр).

«У соціальному ательє «KROP Стиль», котре вже кілька місяців діє у Ліцеї сфери послуг і торгівлі, працює три десятки волонтерок, котрі допомагають людям з числа ВПО ремонтувати одяг. Всі вони поділяють ідеї вторинної переробки одягу, і навіть нещодавно влаштували «Upcycling Fashion Show», яке було надзвичайно популярним серед молоді», - розповідає директорка навчального закладу Людмила Снєжко.

Планується, що на початку травня пані Ірина Кудревич проведе у Ліцеї сфери послуг і торгівлі майстер-клас для учениць закладу та бажаючих з числа ВПО, які переїхали до Кропивницького і мають вдома швейні машинки, щоб пошити килимки. Після цього відбудеться виставка-показ створених килимків і подальша передача їх місцевим гуманітарним центрам для вручення породіллям.

Проєкт втілюється Team Europe Ukraine у м. Кропивницький за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!