Міні-гранти на проведення заходів із програмування в рамках ініціативи Meet and Code

15.08.2018
15.08.2018

Meet and Code розпочинає другий раунд відбору подій із популяризації новітніх технологій та цифрового світу. Основна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за підтримки SAP другий рік, – привернути увагу дітей та молоді до цифрового світу. Дедлайн - 15 серпня 2018 р.


Кожна НУО (неурядова організація) має можливість подати заявку та отримати грант на організацію подій, які присвячені програмуванню/новітнім технологіям. За умовами програми дані заходи необхідно провести впродовж Тижня кодування ЄС, що триватиме з 6 по 21 жовтня 2018 року.

У 2017 році учасниками програми в Україні стали 26 організацій, які через заходи різних форматів продемонстрували, наскільки цікавим може бути цифровий світ. Цього року НУО можуть отримати міні-грант розміром до 9000 гривень для організації заходів, присвячених програмуванню/новітнім технологіям. Подавати заявки потрібно в електронному вигляді.

Критерії відбору поданих заявок: кожна подія має стосуватися теми технологій та кодування. Незалежно від формату – хакатон, семінар, лекція, кінопоказ, конкурс, ніч кодування, курси робототехніки – подія має зосереджуватися на програмуванні кожну подію має відвідати щонайменше 20* дітей та/або молодих людей віком від 8 до 24 років (*верхня межа відсутня). заходи, профінансовані ініціативою Meet and Code, повинні бути безкоштовними для учасників Новинки 2018: Нагороди Meet and Code

Цього року Meet and Code вперше нагородить найкращі події та продемонструє їхні результати широкій аудиторії. Нагороди вручатимуть у трьох категоріях:

Грай та кодуй (щорічна тема)

Заходи Meet and Code, які намагаються вирішити футбольні проблеми, пов’язані з ІТ, або заходи, які використовують футбол для привернення уваги дітей до ІТ.

Інновації

Заходи Meet and Code, що розвивають та популяризують креативні навчальні методи і/або розвивають сучасні ІТ/цифрові теми. Наприклад, IoT, Blockchain, AI, 3D-друк тощо.

Різноманіття

Заходи Meet and Code, що використовують IT або інші цифрові технології, аби зменшити нерівність, яка існує в громаді чи суспільстві.

В процесі подання заявки ви обираєте категорію, яка відповідає вашій події. Заходи, що не відповідають вказаним категоріям, залишаються прийнятними для отримання гранту.

Голосування відбуватиметься з 1 вересня по 5 жовтня 2018 року.

На першому етапі події змагаються між собою на національному рівні. Відбір заходів відбуватиметься двома способами: одна подія обиратиметься шляхом публічного голосування на сайті Meet and Code, ще одну подію відбере Ресурсний центр ГУРТ як партнер Глобальної мережі TechSoup .

У кожній категорії подія із найбільшою кількістю голосів потрапить до наступного етапу, де переможців відбиратиме журі. Організації, що обіймуть перші місця у категоріях на загальноєвропейському конкурсі, отримають винагороду в розмірі 2500 євро.

Хто впроваджує ініціативу Meet and Code

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup.

ГУРТ – національний центр суспільної інформації та експертизи, що вже понад двадцять років сприяє суспільним перетворенням в Україні, використовуючи та розвиваючи потенціал інститутів громадянського суспільства. З 2016 року Ресурсний центр ГУРТ у партнерстві з TechSoup реалізовує Програму технологічної підтримки НПО України, яка пропонує некомерційним організаціям програмне забезпечення відомих ІТ-компаній на пільгових умовах.

Компанія SAP, один із світових лідерів на ринку корпоративних застосунків, допомагає організаціям будь-якого розміру та спеціалізації ефективніше управляти своїм бізнесом. Будь то допоміжні служби або рада директорів, склад або магазин, настільні або мобільні додатки – рішення SAP дозволяють підвищити ефективність взаємодії окремих співробітників і організацій в цілому, сформувати глибоке розуміння бізнесу та створити конкурентну перевагу. Рішеннями та сервісами SAP користуються понад 378 000 клієнтів, передові технології компанії гарантують високу рентабельність, сприяють безперервній адаптації та стійке зростання.

На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні клієнтами SAP є понад 250 державних організацій, а також підприємств різних секторів і галузей. SAP активно бере участь у розвитку національних ІТ-кадрів України, співпрацюючи з провідними вузами країни в рамках глобальної програми «Університетський Альянс».

Для отримання додаткової інформації завітайте на www.sap.ua.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!