На Кіровоградщині мало одружуються, і ще рідше - заключають шлюбний договір

04.08.13, 9:00

Протягом першого півріччя цього року в Україні зареєстровано 116 444 шлюбів. Про це повідомляє прес-служба Укрдержреєстру.


Найчастіше українці одружуються на Донеччині. Там з початку року зафіксовано 10 782 шлюби. Трохи менші показники реєстрації шлюбів у Києві, де за цей час побралися 9 435 пар молодят. Далі ідуть Дніпропетровська, Харківська та Львівська області, де взяли шлюб 8 532, 6 826 та 6 574 пар відповідно.


Найрідше одружуються мешканці Кіровоградської області. Тут з початку року зареєстровано 2 195 нових сімей. Так само найменше було зареєстровано шлюбних договорів у Кіровоградській області, як і в Черкаській та Сумській.


В Україні ж, натомість, спостерігається стала тенденція якраз до збільшення кількості посвідчених шлюбних договорів нотаріусами. Так, у першому півріччі 2013 року приватні та державні нотаріуси посвідчили 651 шлюбний договір, тоді як за аналогічний період минулого року було посвідчено 536 таких договорів.


Найактивніше укладали шлюбні договори в м. Києві, Дніпропетровській, Одеській та Харківській областях. При цьому якщо в першому півріччі минулого року у Києві було посвідчено  195 шлюбних договорів, то в першому півріччі 2013 року – уже 228.


Таким чином останні тенденції свідчать про зростання правової свідомості серед населення та подолання переважаючого досі стереотипу у суспільстві про те, що шлюб і майнові права – різні речі. Як відомо, укладення шлюбних договорів, а, отже, захист майнових прав у разі розлучення, у розвинених, в тому числі європейських країнах, є розповсюдженим явищем.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!