Найсмачніший мед на Кіровоградщині - у Бобринці!

23.08.13, 14:19

Святковий парад вишиванок, з нагоди 22-ї річниці Незалежності України, який пройшов центральною вулицею обласного центру, на площі Богдана Хмельницького перейшов у не менш цікаве, захоплююче і небуденне дійство.У той час, як кіровоградців та гостей міста розважали відомі хорові колективи області, високоповажне журі визначили кращі рушник та вишиванку і найсмачніший мед Кіровоградщини.

Зауважимо, подібна акція в обласному центрі проводиться не вперше, захоплюючи своїм небувалим розмахом, організацією та й позитивним настроєм загалом, адже на площу з самісінького ранку з’їхалося за півсотні бджолярів, чимало майстрів декоративно ужиткового мистецтва, майстрів-кондитерів та пекарів.

Площа Богдана Хмельницького перетворилася на величезну яскраву святкову господу – з медом, рушниками, короваями і дзвінкими українськими піснями!

Народні майстрині зі всієї області мали змогу продемонструвати свої відшліфовані багаторічною практикою вміння у  вишиванні і представити широкому загалу свої неповторні вироби. Найрізноманітніші техніки – і мережка, і вишивка гладдю або ж хрестиком; у традиційних барвах червоних та чорних, або ж білим по білому – від такого розмаїття перехоплювало подих, бажалося й самому швидше взятися за голки з нитками.

Складний вибір випав на долю членів журі, тому й не дивно, що довелось довго радитись, в черговий раз йти оглядати експозиції, ба навіть сперечатись, але все ж таки компроміс знайдено, хай навіть при цьому в одній із номінацій обрано двох "бронзових" призерів. Але всі члени журі були єдині в одній думці – найбільш повно і ефектно, свій доробок представили майстрині із Голованвіського району, адже їхня робота стала найдовшим вишитим суцільним рушником у світі довжиною 29 метрів та внесена до книги рекордів Гінеса. Гарну техніку вишивки продемонстрували і майстрині Долинського району, котрі зайняли друге місце у цій номінації. Третє ж місце, після довгих нарад, журі вирішило присудити одразу двом районам – Петрівському та Маловисківському.

Кращою вишиванкою Кіровоградщини нинішнього року стала чудо-робота рукодільниць Знам’янського району, котрі просто заворожили всіх присутніх своєю майстерністю. Не менш гарними були роботи делегації Устинівського району та міста Кіровограда котрі зайняли друге і третє місця відповідно. Усі призери конкурсу були достойно нагороджені. Але найбільшою винагородою для майстрів, стала реакція жителів та гостей міста, що з захватом розглядали представлені роботи.

Учасники медового ярмарку привітали щирими оплесками бджолярів з Бобринця які представили найсмачніший мед, а також двох пасічників з Кіровограда. Іще одна частина гостинна особливість нинішнього свята – безліч смачних яблук, якими щедро пригощали дівчата в традиційному українському вбрані усіх охочих!

текст та фото - Управління преси та інформації ОДА




  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді
  • День Прапора у Кіровограді

Комментарии

Julia Nosko23 августа 2013 19:18
1
Жаль в конкурсе рушников не поучаствовала)А так, много вышивок хороших увидела, а детские вышиванки - прелесть:)
Ответить
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!