Кіровоградці представили область на Всеукраїнському молодіжному форумі

06.09.13, 11:08
Ірина Жарова та Ірина Глобенко
Ірина Жарова та Ірина Глобенко

Днями у Києві пройшов Всеукраїнський молодіжний форум, що надихнув лідерів громадських організацій та державних службовців і нашої області, зокрема тих, хто реалізовує державну молодіжну політику, на нові звершення!

- За довгі роки діяльності, активна молодь вперше стала учасником дійства, яке очолював Президент України Віктор Федорович Янукович. Вражена високим організаційним рівнем форуму, молода еліта області скористалася можливістю безпосереднього спілкування та обговорення актуальних проблем сьогодення у молодіжному середовищі з керівництвом Міністерства молоді та спорту України, - розповіла сайту "Тусовка" Ірина Глобенко, начальник відділу молодіжної політики управління молоді та спорту ОДА.

Кожен регіон України мав можливість продемонструвати кращі досягнення у галузі реалізації державної молодіжної політики, взяти участь у роботі секцій, направлених на вирішення актуальних проблем молоді. Зокрема, участь у роботі з теми "Молодь за здоровий спосіб життя" взяли Володимир Бочаров-Туз (Кіровоградське ОВ"Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ"), регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду "Серце до серця" Олександра Буряк та Олексій Літвінов (спеціаліст Управління молоді та спорту облдержадміністрації). Голови студентських рад та первинних профспілкових організацій студентів Кіровоградських ВНЗ: Слюсаренко Віталій, Табачук Андрій, Прадіденко Олександр та Шмалько Костянтин  активно працювали у робочих секціях за такими напрямками, як: "Екологія України – сьогодні заради майбутнього", "Спорт дружній до молоді", "Правове суспільство молодь будує сьогодні","Підтримка творчих ініціатив та молодих митців – шлях до естетичного збагачення суспільства".

Директор Кіровоградської обласної громадської організації "Інформаційно-ресурсний центр" Ірина Жарова приймала участь у секції спільно з Нілом Плоховим (Молодіжна громадська організація "Роял Ренджерс") за напрямком "Молодь у громадському русі – формування якісно нової політичної еліти України". На тему "Формування громадянського патріотизму – європейські цінності на українському просторі" працювала робоча секція за участю Ірини Глобенко, начальника відділу молодіжної політики управління молоді та спорту ОДА.

Таким чином, активісти молодіжного руху Кіровоградщини отримали непересічний досвід у реалізації проектів та впровадження нової системи роботи з молоддю.  Організатори (Міністерство молоді та спорту України спільно з Київською міською державною адміністрацією) продемонстрували усій Україні і практичне застосування нових знань. З метою організації змістовного дозвілля молоді кіровоградці взяли участь у спортивно-мистецьких та культурно-розважальних заходах.

Кожен з членів делегації окреслив плани для подальшої діяльності, адже за словами Президента України: "Наше завдання - це якісне оновлення молодіжної політики. Новостворене Міністерство молоді та спорту України має забезпечити більш ефективне формування та реалізацію державної політики у молодіжній сфері. Найближчим часом буде затверджено Стратегію молодіжної політики України. Вона передбачатиме нові цілі і завдання у реалізації молодіжної політики та визначить її першочергові кроки."  Зі слів  глави держави Віктора Януковича стало зрозумілим , що підхід до проблем молоді якісно змінюється!




  • Кіровоградська молодь на Форумі
  • Кіровоградська молодь на Форумі
  • Кіровоградська молодь на Форумі
  • Кіровоградська молодь на Форумі
  • Ірина Глобенко, Ніл Плохов та Ірина Жарова
  • Ірина Жарова та Ірина Глобенко
  • Кіровоградська молодь на Форумі

Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!