Активні громадяни обмінялися думками і досвідом у Кіровограді

12.06.15, 18:00

Перший із кількох запланованих у Кіровограді тренінгів за програмою "Активні громадяни", що її підтримує Британська Рада в Україні, відбувся у Кіровограді - у Студії на вул. Дворцовій, 12. Проводять тренінги активісти громадської організації "Прес-клуб реформ" - партнера Британської ради на Кіровоградщині - Вікторія Талашкевич та Катерина Заботкіна. Взяти участь у заняттях могли всі бажаючі - варто було тільки записатися і пояснити чому програма "Активні громадяни" цікава тому чи іншому городянину.

У рамках тренінгу біля двох десятків осіб - громадські активісти, працівники бібліотек, підприємці, журналісти, - з ранку до вечору говорили про вплив соціальних мереж на розбудову громади та власні знання і навички, якими можна поділитися зі співвітчизниками, про різницю понять "гендер" та "стать", про те, що таке громада, сталий розвиток, довіра та взаєморозуміння, а також співпраця у громаді. Разом і учасники і тренери вчилися слухати одне одного на трьох рівнях та малювали "Карту емоцій громади".
Мабуть, можна сказати, що разом кіровоградці відчули силу, яку мають правильні питання, та разом йшли "щаблями влади" під час групової вправи просто неба - надворі, на вулиці Дворцовій. Взагалі, питання "Що таке влада?", поставлене перед учасниками, викликало чимало відгуків. Катерина Заботкіна запропонувала відвідувачам тренінгу поділ на такі види влади, як "влада над", "влада для", "влада всередині" та "влада разом", а також розповіла про типи влади "явна", "прихована" і "невидима". Після таких жвавих дискусій, власне, дійшла справа і до створення проектів соціальної дії.

Експерт Британської ради в Україні - Віталій Тихонович, - який завітав у Кіровоград на тренінг, акцентував увагу активістів на тому, що проекти у разі їх відповідності пріоритетам БР, можуть отримати і певне фінансування. Для того, щоб зосередити увагу учасників тренінгу на важливості послідовниї етапів підготовки кожного проекту, Вікторія Талашкевич презентувала ідею бельгійського тренера Вінсента де Ваеля - інструмент "Канва співробітництва".

Що стосується ідей проектів соціальної дії, то серед них були і є створення майданчику дял активного відпочинку молоді, заснування школи раннього розвитку, старт серії спільних заходів за участі кіровоградців та тимчасово переміщених осіб, а також створення притулку для бездомних тварин і пропаганда вторинного використання ресурсів та взагалі ресурсної енергетики, не кажучи вже про такі цікаві ідеї, як започаткування програм StopStress та роботи ко-воркінгу для громади.

До слова, ще один подібний тренінг, але вже для іншої аудиторії пройде у приміщенні Студії на вулиці Дворцовій 13-14 червня, а пізніше - орієнтовно 17-18 червня, - у бібліотеці імені Чижевського, яка є членом Української Бібліотечної Асоціації. Слідкуйте за анонсами! Хочете знати більше? Звертайтеся до Вікторії Талашкевич (телефон 050-321-39-19) або до Катерини Заботкіної (телефон: 0999706497). І дуже-дуже дякуємо за фото Оленці Карпенко!!




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!