GSM-мережа «Київстар» серед світових лідерів

21.07.15, 10:00

У другому кварталі цього року стали відомі результати аудиту 135 телеком-операторів, які використовують обладнання Ericsson. За даними досліджень, GSM мережа «Київстар» повністю відповідає вимогам якості, а за багатьма параметрами – серед найкращих у світі.

Міжнародний аудит ключових показників продуктивності серед мобільних мереж Network Quality Benchmarking GSM Radio Network Report 2015, Q2 проводився серед 135 операторів світу, мережі яких побудовані із використанням обладнання компанії Ericsson, та які дали згоду на оприлюднення результатів. За результатами проведених досліджень, середній показник якості зв’язку у мережі «Київстар» відповідає найвищим вимогам та стандартам постачальника обладнання, а по багатьом параметрам демонструє кращу якість та продуктивність, ніж у середньому в регіоні та світі.

На підставі цього експерти дійшли висновку, що GSM-мережа «Київстар» входить до 25% найкращих світових мереж за своїми якісними параметрами. Згідно з результатами дослідження, мережа «Київстар» демонструє високий ступінь надійності і доступності послуг. Так, навіть у години найбільшого завантаження коефіцієнт успішності з’єднань – 99,0%. А доля дзвінків із високою якістю передачі голосу – 93,5%. Деякі показники продуктивності та якості мережі «Київстар»: Показники продуктивності та якості мережі «Київстар» Середній показник у години найбільшого навантаження, 2 квартал 2015 р. «Київстар» Європа Світ Доля трафіку (дзвінків) із високою якістю передачі голосу (SQI Good) 93,5% 93,7% 89,6% Вірогідність обриву виклику протягом розмови (TCH Drop Rate) 0,7% 0,9% 1,15% Вірогідність обриву сигнального каналу на етапі встановлення з’єднання (SDCCH Drop Rate) 0,65% 0,65% 0,86% Середня швидкість передачі даних у мережі EDGE в період найбільшого завантаження 118,6 Кбіт/с 105,2 Кбіт/с 98,6 Кбіт/с.


«У другому кварталі 2015 року наша компанія активно будувала мережу 3G, і ці роботи триватимуть. Ми здійснюємо заміну радіообладнання, програмного забезпечення, оновлюємо транспортну мережу. Роботи на радіомережі ведуться постійно, але при цьому всі параметри якості та доступності послуг залишаються на найвищому рівні», – говорить Василь Пантов, начальник департаменту управління якістю «Київстар». «Київстар» будує сучасну інфраструктуру 3G за принципом Single Ran – єдина мережа радіодоступу для стандартів зв’язку GSM/UMTS/LTE. Це дозволяє на 15% збільшити територію радіопокриття кожної базової станції, що також позитивно відображається на якості зв’язку. Сьогодні 3G-мережа «Київстар» вже охоплює понад 110 населених пунктів Київської, Львівської, Одеської, Херсонської, Волинської, Миколаївської та Закарпатської областей. Ведеться технічне тестування у понад 100 містах, в тому числі и в таких обласних центрах, як Вінниця, Івано-Франківськ, Полтава, Рівне, Тернопіль, Миколаїв та Хмельницький.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!