Жінки і конфлікт в Україні: Фотовиставка відкрилась у Знам'янці

23.04.16, 10:00

Репортажні світлини про жінок, котрі є учасниками бойових подій на сході, волонтерських рухів в Україні, ті, хто зустрічає і проводжає рідних і коханих чоловіків ввійшли до фотовиставки, яка завітала і до міського краєзнавчого музею. Кожне фото – історія з життя, яку об’єднали люди з Фонду Народонаселення ООН в Україні та Міжнародного благодійного фонду “Український жіночий фонд”.

Представниця Кіровоградської громадської організації “Турбота” Ольга Гріднєва розповіла про те, як ця виставка створювалась і як потрапила до нашого міста:” Кіровоградщина перша область, де виставка буде представлена глядачам у двох містах – Кіровограді і Знам’янці, а так вона вже подорожувала по багатьох обласних центрах України.”
На фото багато облич жінок, зі щирими емоціями та хвилюваннями. Вони, як поряд із сильними чоловіками-захисниками, так і самостійно зі зброєю в руках, або за жіночою роботою, готуючи їжу, збираючи допомогу на схід. Найстарша волонтерка, яка дивиться на всіх зі світлини вісімдесятирічна бабуся Антоніна, яка допомагає бійцям, наймолодші на фото – дівчата з Вінничини, які працюють волонтерами. Для цієї місії немає ані віку, ані професійної належності.
Проводжання чоловіків – то окрема тема представлених на виставці фоторобіт. Дуже символічно, що поряд із виставленою виставкою портрет знам’янчанки Катерини Носкової, яка загинула в АТО. На світлинах немає жінок з Кіровоградщини, є хлопці, яким реабілітологи допомагають після поранень. Вражаючими є і фото людей, які стали вимушеними переселенцями, втратили все через бойові дії. Для всіх тих, хто бажає переосмислити події, що зараз відбуваються на сході, поглянути на обличчя жінок на війні – запрошуємо до міського краєзнавчого музею щодня з 8 до 18 години (окрім неділі і понеділка).
Виставка діятиме до 29 квітня. Дякуємо за підтримку та сприяння презентації фотовиставки “Жінки і конфлікт в Україні” міському відділу культури і туризмі, міському краєзнавчому музею (в.о. директора Олег Моліс) та колективу редакції місцевої газети “Наша Знам’янщина”.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!