Пора зростання

25.06.16, 16:00

24 червня 2016 рокуу Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею – відділі підліткового читання та інформаційно-консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г.Шевченка відкрито виставку робіт «Пора зростання» студентів кафедри дизайну Кіровоградського коледжу та Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань».

На виставці представлені роботи студентів, виконані у техніці холодного батику які були створені у 2015-2016 роках під керівництвом старшого викладач кафедри дизайну Кіровоградського інституту ВНЗ «Університет сучасних знань» Зантарії Ірини Михайлівни.

Батик - ручний розпис по тканині. На тканину - шовк, бавовну, вовну, або синтетику наноситься відповідна фарба. Для отримання чітких меж на стику фарб використовується спеціальний закріплювач (на основі парафіну, бензину, або на водній основі - залежно від обраної техніки, тканини та фарб).

Кожна людина, а тим паче юний митець підсвідомо потребує підтримки. Своє бачення янгола охоронця відобразила Дудник Аліна в роботі «Янгол-охоронець» та Зернова Карина «Душа міста».

Темі квіткового «царства» присвятили твори: Ніколаєнко Анна «Сонях» та «Маки», Крупініна Антоніна «Лілея», Школярова Ольга «Рожева квітка».

Анімалістичний жанр презентовано Біликом Сергієм «Птаха» та «Голубка», Ніколаєнко Анною «Журавель», Федоровою Іриною «Пташка» та «Місячна ніч»Дудник Аліною «В затишку».

Східні мотиви характерні для роботи «Інь і Янь» Ніколаєнко Анни та в абстрактній композиції «Ранковий шарм» Грищено Яни.

«Золоті вітрила» Ніколаєнко Анни, це як сподівання та надія на «попутній вітер». Темі літа присвятила свою роботу Федорова Ірина «Літо».

Чільне місце в експозиції займає лірична композиція студентки ІІ курсу кафедри дизайну інституту «Університет сучасних знань» Одуд Поліни «Весняний спів».

Стало доброю традицією проведення в гостинних залах бібліотеки персональних та тематичних виставок молодих художників.

Маємо надію, що зустрічі із творчістю талановитої молоді й надалі будуть дивувати несподіваним поглядом на нашу сучасну дійсність, стануть поштовхом до пошуку нових мистецьких ідей світу прекрасного.

Олена Степанов зав. відділом науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею




Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!