Незвичний кіновечір

05.08.19, 16:00

Днями у Міському парку Бобринецької громади відбувся кіновечір «Ідеї, що рухають світ», який змінив уявлення місцевих жителів про проведення кіновечорів під відкритим небом.

- Формат кіноклубу передбачав обговорення та обмін ідеями після переглядів, активно працював «вільний мікрофон». Задум кіновечора полягав у тому, щоб за допомогою відеоісторій та сюжетів познайомитися з активістами з інших громад, їхніми ідеями, проектами, звершеннями, відкрити для себе Україну як країну активних і небайдужих людей через реальні історії. Адже часто тільки один клік відділяє нас від натхненного прикладу, який може стати поштовхом до прийняття важливих рішень, проектів, місцевих ініціатив та проективності в громаді, - розповідає організаторка події та директорка Агенції сталого розвитку «Хмарочос» Ірина Ткаченко.

На цю подію прийшло багато жителів Бобринця. Завдяки тематичній підбірці відеосюжетів глядачі мандрували до Маловисківської громади - познайомилися з відеоісторіями, які зняли Громадська організація молодих освітян «ДієVO» в рамках проекту «Жіночий авангард» минулого року за підтримки Програми DOBRE. Познайомилися з проектом «ШоТам?», який зробив сюжет про відомий на всю Кіровоградщину та Україну етноекспедиційний проект «Баба Єлька». З'ясували, що ідеї для проектів поряд з нами, головне - прислухатися серцем і почати робити перші кроки до їх втілення. І якщо те, що ми робимо, здається нам простим і звичайним, для інших є дивом і відкриттям - про це історія "Баби Єльки".

Герої серед нас - про це кажуть чи не в кожному відео режисери проекту «Назустріч сонцю». З одним із таких героїв є Володимир Онищук, який представляє Корюківську молодіжну організацію «АЛЬТЕРНАТИВА».

Відкриттям вечора став проект "Ukrainer": переглянули кілька відео, надихнулися красою країни та щиро подивувалися, зокрема, сюжету про віникарство на Поділлі. Селища Саврань, Осички та Вільшанка мають свою візитівку - віникарство. Тут, а також ще в кількох осередках у різних регіонах країни, виготовляють віники на всю Україну.

Через відеопоезію мистецької платформи «Типовий поет», яку презентувала запрошена гостя Ольга Луценко, до речі, бобринчанка, відкривали магічний жанр, що поєднує художній текст, голос, відео, сильні емоції, дивувалися разом першій урбаністичній відеопоезії, яку зняла бобринецька молодь разом з «Frame Studio Кропивницький” (її заснували Оля та Артем Луценки). Захід проводиться спілкою "Громадські ініціативи України" у партнерстві з ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" в рамках проекту "Голос громади в місцевому самоврядуванні" програми USAID "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE). Cпілка "Громадські ініціативи України" є регіональним партнером програми USAID DOBRE в Кіровоградській області.

текст - Вікторія Семененко



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!