​У Гайвороні розробили інвестиційний паспорт громади

07.02.22, 14:00

Завдяки активній роботі органів місцевого самоврядування Гайворонська громада протягом останнього року, провела чимало заходів для розвитку і промоції території. Так, зокрема, для залучення бізнесових кіл Гайворонською міською радою було розроблено інвестиційний паспорт громади - документ з інформацією про регіон, яка має зацікавитибізнес, - йдеться у повідомлені Кіровоградського РВ АМУ.

Серед найбільш помітних подій минулого року можна відзначитизапуск по вузькоколійці приміський поїзд №6272/6274 сполученням "Гайворон - Рудниця"тарегулярного потягу «Київ-Гайворон».

Трудові ресурси, вдале географічне розташування, наявність родовищ граніту, графіту, мінеральної води, чорноземів, лісових масивів, розгалуженої мережі доріг та залізниця створюють сприятливі умови для організації виробництва сільськогосподарської продукції, розвитку промислового виробництва, добутку корисних копалин, переробної галузі, туризму та відпочинку у помірно-континентальному клімату - всі ці фактори лягли в основу формування сильного інвестиційного потенціалу громади.

Під час розробки документу було здійснено повна інвентаризація земельних ділянок для інвестування. Оформлено інформацію про приватні та комунальні об'єкти, які можуть виступити в ролі інвестиційної промисловості, затверджено генеральні плани міста Гайворон та села Хащувате, плани зонування територій.

«Ми націлені на ефективний розвиток всіх напрямків бізнесу чи то в сільському господарству, соціальній сфері, транспортних перевезеннях, наданні побутових, медичних та юридичних послуг. Ми самі багато попрацювали для розкриття туристичного потенціалу, але це тільки частка з того, що можемо запропонувати інвесторам. Ми шукаємо не тільки зовнішніх, а й працюємо із потенційними внутрішніми інвесторами. Під час зустрічей в громаді я щораз наголошую, що міська рада готова сприяти розвитку у будь-яких бізнесових проєктів, які будуть створювати додану вартість і нові робочі місця в громаді»,- наголошує Роман Волуйко, голова Гайворонської громади.

В інвестиційному паспорті громади, який розміщено на офіційному сайті Гайворонської міської ради потенційні інвестори можуть знайти інформацію про привабливі земельні ділянки та вільні приміщення на території.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!