Громадські активісти перевірили виправний центр в Устинівці

24.10.14, 10:00

На основі Національно превентивного механізму з метою перевірити умови проживання та моніторингу закладів утримання засуджених було здійснено відвідання Устинівського виправного центру №37.

Представники громадських організацій Інга Дуднік та Людмила Шестакова разом з Віктором Жученя, який є регіональним координатором зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Кіровоградській області 17 жовтня 201 року поглянули на умови життя і перебування у виправному центрі.

Дорога від міста до виправного центру була довгою, а ще покрученою, побитою, ґрунтовою, «столбовою» та й взагалі без підказок добрих людей загубилися б зовсім. І цікаво, як по цьому ж шляху і по такій екстремальній дорозі дістаються рідні та гості у виправний центр.

Виправний заклад являє собою огороджену територію на якій знаходиться будинок, колишній колгоспний гуртожиток, в якому відбувають свої терміни покарані. Кімнати можна поділити на категорії: для гостей, кімнати із ремонтом, ремонт в кімнаті колись там був і карцер. Кожна кімната має своїх мешканців, а кожен з них відбуває певне покарання і судячи зі всього чим тяжкі ший злочин тим гірші умови. Звичайно, вони відбувають покарання за скоєні злочини, але вони мають право на умови для проживання, медичного огляду, консультації спеціалістів щодо їх адаптації в соціумі.

На фото можна побачити наскільки потребують модернізації і ремонту виправні заклади. Не зважаючи на те, що вони порушили закон держава, яка контролює ці заклади має надавати визначені послуги та права на які вони заслуговують, як люди. Підтримувати їх бажання відбути покарання, реабілітуватись, працювати, мати шанс на краще життя та стати повноцінним членом суспільства

автор - Марина Кісільова



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!