Новости

17.09.19, 12:00
Податки як інструмент регулювання економіки

Податки забезпечують ефективне державне регулювання економіки, виконуючи фіскальну і стимулюючу (економічну) функцію. Вони виступають як обов’язкові платежі, які надходять у державний бюджет у визначених законодавством розмірах та у встановлені строки.

18.09.19, 12:00
Грошово-кредитне регулювання економіки. Сутність та значення регулювання банківської діяльності

Грошово-кредитне регулювання макроекономічних процесів складається з регулювання кількості грошей в обігу та зміни облікової ставки. Цей вид регулювання є антиінфляційним. Суб’єктом кредитно-грошової політики виступає Центральний банк України, а об’єктом – пропозиція та попит на грошовому ринку.

19.09.19, 12:00
Підприємництво як об’єкт державного регулювання

Перш за все необхідно з’ясувати сутність підприємництва та його особливості в Україні. Рекомендуємо таке його визначення: підприємництво – це ініціативна, самостійна господарсько-фінансова діяльність суб’єктів на свій ризик, під власну фінансову та майнову відповідальність у межах чинного законодавства, спрямована на досягнення комерційного успіху (отримання прибутку).

20.09.19, 12:00
Державне підприємництво й управління державною власністю

Підприємницька діяльність держави є рівноправна з іншими суб’єктами. Державне підприємництво передбачає проведення націоналізації і денаціоналізації підприємств, створення державою власних підприємств та забезпечення управління і планування їхньої діяльності.

21.09.19, 14:00
Державне регулювання і підтримка малого та середнього підприємництва

Основою цієї діяльності держави є Постанова Кабінету Міністрів України “Про концепцію Державної політики розвитку малого підприємництва” та Указ Президента “Про Державну підтримку малого підприємництва”.

18.09.19, 16:00
​Українська органічна продукція підкорює міжнародні ринки

Наприкінці липня 2019 року українське підприємство видало першу міжнародну аграрну розписку з органічною продукцією в заставі, завдяки чому залучило 100 тис. євро фінансування від голландського кредитора. Йдеться про підприємство з групи компаній All in Foody, що розпочала свою діяльність у 2013 році з 200 га землі та спеціалізується винятково на органічній продукції. Компанія фактично щороку подвоювала свій земельний банк і наразі обробляє близько 8 тис. га на Житомирщині. Переважно вирощують сертифіковані органічні зернові (пшеницю, жито), олійні культури (високоолеїновий соняшник, сою), а також льон....

19.09.19, 14:00
​Основи ґендерно-орієнтованого бюджетування вивчали у Кропивницькому

Тренінг «Ґендерно-орієнтоване бюджетування на місцевому рівні: що це і як із цим працювати» - це частина реалізації громадської ініціативи "Європейська хартія рівності в дії" , яка спрямована на формування конкретних механізмів реалізації, політичного кроку по приєднанні міської ради Кропивницького до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад....

22.09.19, 12:00
Теоретичні засади державного регулювання економіки

В основі регулювання національної економіки лежать різні економічні теорії. При уважному аналізі їх можна згрупувати за двома напрямками економічного лібералізму та економічного дирижизму.

23.09.19, 10:00
Особливості державного регулювання економіки перехідного типу

Вивчення цього питання слід починати зі з’ясування понять перехідна економіка та перехідний період.

24.09.19, 12:00
Форми державного регулювання економіки

Регулювання економіки здійснюється державою в різних формах. Перш за все, слід розрізняти довгострокове і короткострокове регулювання. Перше – це цілеспрямований вплив на обсяг і структуру інвестицій, рівень заощаджень в економіці. Головне завдання довгострокового регулювання полягає в проведенні структурних зрушень в економіці, розвитку наукомістких виробництв, розвитку відсталих в економічному розрізі регіонів.

Архив новостей

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2024

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!